Fijne zomervakantie

Wij wensen u een plezierige vakantie. De school is weer bereikbaar vanaf maandag 28 augustus 2017 (week 35).
Ouders en leerlingen nodigen wij uit de boeken op te halen op 30 of 31 augustus of op 1 september tussen 09.00 uur en 16.00 uur. De namen van de leerlingen staan op de pakketten.

I.v.m. de vakantie is Magister niet bereikbaar tot de eerste week na de vakantie voor zowel leerlingen als ouders/verzorgers.

Op maandag 4 september 2017 worden de lesroosters uitgedeeld, zijn de boekenpakketten er en worden er introducties gehouden volgens onderstaand schema.
Aanwezig op school:
Klas 1: 08.45 uur, klas 2: 11.00 uur, klas 3: 09.15 uur en klas 4: 13.00 uur.

Nieuws/mededelingen

Nieuws/mededelingen

Hoe zit het met de zomerschool?  Zomerschool RTV drenthe

Nieuwsbrief 3 

Voorlees software Readspeaker aanmelden/starten. Iedereen met een @esdalcollege.eu mail adres kan hier gebruik van maken.

Klas 1:
Klas 2:
Klas 3:
Klas 4:

Trully, Eline, Floor en Suus naar het WK!

Trully, Eline, Floor en Suus naar het WK!

Van 23 tot en met 26 augustus nemen Trully Nzoka, Eline Zwart, Floor Feddes en Suus Braam deel aan het WK hiphopdansen in Glasgow. Dit WK wordt georganiseerd door de United Dance Organisation.

Trully, Eline en Floor dansen in het team Urban Feeling Crew. Suus maakt onderdeel uit van het Double O team. We wensen de meiden heel veel succes!

Geslaagden Mavo Boermarkeweg

Alsnog geslaagd na de herkansing: Nick Radhoe, Joël Scheper, Iris Hooge, Milos Arsovski, Djura Kuil en Roi Vos.

Alle geslaagden van harte gefeliciteerd! Hieronder de lijst met de geslaagde kandidaten. Wij zijn trots op jullie!!

Lees meer: Geslaagden Mavo Boermarkeweg

Leerlingen van de Boermarkeweg de politiek in

Op woensdag 21 juni vond editie 2017 van het Jeugdparlement Emmen plaats en tien van onze derdeklassers deden vol enthousiasme mee. De vraag “Hoe maken we Emmen aantrekkelijker?” stond de hele dag centraal. Na de opening werden leerlingen in groepjes gedeeld en moesten zij gaan nadenken over hoe zij Emmen aantrekkelijker zouden kunnen maken. Tussendoor kregen de leerlingen hulp van raadsleden en deskundigen. De uiteindelijke voorstellen waren: Operatie windscherm, Pop Up MM, WeMM, Hippo Klub en Free as a Butterfly. Na twee stemrondes kwam Free as a Butterfly met onze leerlingen Sven Bos en Marlon Groothuis als winnaar uit de bus. Free as a Butterly is volgens de jongeren een acceptatiefeest voor alle seksualiteiten. De gemeente heeft voor het winnende voorstel een cheque ter waarde van € 1.250,- beschikbaar gesteld. Als het aan de jongeren ligt, zal het feest volgend jaar in de zomer worden georganiseerd.

Lees meer: Leerlingen van de Boermarkeweg de politiek in