Nieuws/mededelingen

Nieuws/mededelingen
Klas 1 & 2:
- Ouderspreekdagen klas 1 & 2 brief en overzicht beschikbaarheid docenten
Klas 2:
- Hoe zit het met de zomerschool?
- Werkweekbrief ouders 
Klas 3:
- Hoe zit het met de zomerschool?
- Ouderspreekdag brief en overzicht beschikbaarheid docenten
Klas 4:
- Tentamenrooster (nieuw) 3e periode 2017
- Schema tentamen spreekvaardigheid Engels lesgroepen B43en, B44en en B46en
- Herkansing klas 4  brief formulier
- Schema herkansing

Read4me! Esdal College Voorleeswedstrijd

Donderdagavond, 16 maart: spanning in de kantine. De finale van de school-voorleeswedstrijd staat op het punt te beginnen. Inzet: een plaats in de provinciale voorleeswedstrijd in Assen op 13 april!
Zenuwachtige kandidaten die de klassen-voorleeswedstrijd gewonnen hebben, treden deze avond voor een flink publiek op. Ze presenteren zich d.m.v. een power point-presentatie aan het publiek. En dan lezen!
Presentatrice mw. Molina gaf direct na het optreden van een kandidaat het woord aan één van de juryleden die dan kort haar mening gaf.
Tijdens deze geweldige avond was zelfs de pauze een feest: Maela en Yannicken zongen, zichzelf begeleidend, de sterren van de hemel. Die twee zien we vast nog eens terug!
De jury gaat in beraad en als ze terug komen is de spanning direct weer voelbaar. De kandidaten , allemaal als winnaars natuurlijk, wachten gespannen op de verlossende woorden van juryvoorzitter mw. Boonemmer. Uiteindelijk wordt Carmen Steenbergen uit klas 1C uitgeroepen tot Esdal Boermarkeweg voorleeskampioen! Een heel bijzonder fragment uit een gedurfd boek, uitstekend voorgelezen, zo meldde de jury.
Dank aan mw. Swieters die ook dit jaar vanuit de Bibliotheek Emmen de organisatie weer voor haar rekening genomen heeft. ( foto's )

Sarah Sprenkels 2e plaats NK Gojukai Karate Kumite

Sarah Sprenkels heeft afgelopen zaterdag meegedaan met de Nederlandse Kampioenschappen Gojukai Karate Kumite in Veenendaal en mocht daar een tweede plaats behalen. Op de foto staat ze samen met haar zusje Elisa die in haar categorie de eerste plaats behaalde.

Lees meer: Sarah Sprenkels 2e plaats NK Gojukai Karate Kumite

Regiofinale Vakkanjers

Op dinsdag 7 maart hebben 4 leerlingen uit klas B1E deelgenomen aan de regiofinale van de Vakkanjers. De opdracht was iets nieuws te bedenken voor het Rode Kruis. De finale vond plaats in de Tamboer te Hoogeveen. De uitvinding van Sanne, Sharmila, Aya en Malissa kreeg positieve reacties van de Jury, maar was net niet goed genoeg voor de overwinning. De uitvinding heet Klapbras. Dit is een lichtgewicht en waterafstotende Rode Kruisjas waarin door een openklappend systeem medicijnen en behandelmateriaal gemakkelijk meegenomen kunnen worden. De finalisten ontvingen een getuigschrift, een bioscoopbon en een Rode Kruisdraagtas met inhoud.

Lees meer: Regiofinale Vakkanjers

Gezocht: nieuwe leden ouderraad!

Wilt u als ouder ook meer bij de school betrokken zijn? Dan bent ú waarschijnlijk degene naar wie we op zoek zijn. De ouderraad van de Boermarkeweg is namelijk op zoek naar versterking!

Lees meer: Gezocht: nieuwe leden ouderraad!

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail