Nieuws/mededelingen

Nieuws/mededelingen

Uitreiking diploma's Basiskennis Ondernemerschap.
Wij zijn trots op de geslaagden en feliciteren hen van harte!
En hier staan alle foto's van de diploma-uitreiking.

LOB 7 maart 2017
Voorlichting door ouders gaat niet door.
(brief volgt)

 

 

Klas 1 & 2:
Disco onderbouw10 februari 2017 zie hier alle foto's

Klas 2:
Presentatie van het eerste Beta Challenge Project (BCP) voor de Zuidermarke. Een medewerker van de Zuidermarke is aanwezig geweest bij de presentaties. Conclusie is dat de leerlingen hard en creatief hebben gewerkt aan werkstukken en presentaties, die bedoeld zijn om ouderen actief bezig te houden. Er zijn goede resultaten geboekt en enkele ideeën zijn zo goed om ook in de Zuidermarke aan de bewoners te laten zien.
- Werkweekbrief ouders 
Klas 3:
- Herkansing klas 3 brief & formulier
Klas 4:
- Herkansing klas 4  brief formulier
- Skiën Winterberg  6 februari 2017
- Ouderspreekavond 15 februari 2017 en overzicht docenten

Kom jij ook naar onze kennismakingsmiddagen? Meld je dan nu aan!

In februari en maart organiseren wij kennismakingsmiddagen voor leerlingen in groep 8. Je doet op één middag verschillende activiteiten op één locatie van het Esdal College. Je gaat dus de sfeer proeven en ervaren hoe het is om bij ons op school te zitten. Klik op 'Lees meer' voor meer informatie en om je aan te melden. 

Lees meer: Kom jij ook naar onze kennismakingsmiddagen? Meld je dan nu aan!

89% geslaagden voor diploma ondernemerschap

De Business School gaat als een speer. Een week of vijf geleden ging op onze locatie de eerste lichting vierdeklassers op voor het examen Ondernemerschap. Afgelopen week kwam de uitslag: ruim 89% van de leerlingen is hiervoor geslaagd. De landelijke uitslag bij dit examen komt net boven de 50% uit. 47 vierdeklassers kozen ervoor om aan dit extra programma deel te nemen. 42 leerlingen hebben nu hun ondernemerschapsdiploma in één keer op zak! De komende periode bereiden zij zich voor op het boekhoudexamen in april.

Wij zijn trots op de geslaagden en feliciteren hen van harte!

Lees meer: 89% geslaagden voor diploma ondernemerschap

Anna Woltz bezoekt Boermarkeweg

Op 24 en 25 januari bezocht Gouden Griffel-winnares Anna Woltz als Schrijver op School het Esdalcollege, locatie Boermarkeweg. In de mediatheek heeft ze prachtige verhalen verteld aan de eersteklassers. Bijvoorbeeld over wat er gebeurde toen haar klasgenoten ontdekten dat ze columns schreef voor de krant (gebundeld in Overleven in 4B) en wat ze deed toen orkaan Sandy haar overviel in New York (inspiratie voor Honderd Uur Nacht).
Ter voorbereiding zijn er speciale lessen ontwikkeld door de mediatheek. Leerlingen leerden hierbij informatievaardigheden en kregen inzicht in de achtergrond van Woltz. De cultuurklas heeft zich extra voorbereid door een boektrailer te maken.
Medewerkers van Zo!34 (voormalig rtv emmen) hebben opnames gemaakt en Anna Woltz geïnterviewd. Die opname is hier te vinden.

Lees meer: Anna Woltz bezoekt Boermarkeweg

Open Dag

Al vroeg was het gezellig druk. (zie foto's)

Winnaar prijsvraag wiskunde
Tijdens de open dag konden kinderen in het wiskundelokaal meedoen met een prijsvraag. Er moest een tangram (puzzel) afgemaakt worden. Degene die het snelst de figuurtjes in een rechthoekige driehoek kon leggen, zou een rekenmachine winnen. In totaal gingen 57 kinderen deze uitdaging aan. Er werden hele snelle tijden geklokt. De snelste tijd was voor Inge Schenkel. Zij deed het maar liefst in 10 seconden! Een knappe prestatie. Er zal zo spoedig mogelijk contact met Inge worden opgenomen, zodat ze haar rekenmachine in ontvangst kan nemen.

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail