Nieuws/mededelingen

Nieuws/mededelingen

Maandag 16 januari gaat het skiën niet door. De eerstvolgende datum is maandag 6 februari.

Workshops 23 december 2016

Klas 1:

Klas 2:
Presentatie van het eerste Beta Challenge Project (BCP) voor de Zuidermarke. Een medewerker van de Zuidermarke is aanwezig geweest bij de presentaties. Conclusie is dat de leerlingen hard en creatief hebben gewerkt aan werkstukken en presentaties, die bedoeld zijn om ouderen actief bezig te houden. Er zijn goede resultaten geboekt en enkele ideeën zijn zo goed om ook in de Zuidermarke aan de bewoners te laten zien.
- Werkweekbrief ouders 
Klas 3:
Klas 4:
- Tentamenschema 2e periode week 4/5

Open Dag

Al vroeg was het gezellig druk. (zie foto's)

Winnaar prijsvraag wiskunde
Tijdens de open dag konden kinderen in het wiskundelokaal meedoen met een prijsvraag. Er moest een tangram (puzzel) afgemaakt worden. Degene die het snelst de figuurtjes in een rechthoekige driehoek kon leggen, zou een rekenmachine winnen. In totaal gingen 57 kinderen deze uitdaging aan. Er werden hele snelle tijden geklokt. De snelste tijd was voor Inge Schenkel. Zij deed het maar liefst in 10 seconden! Een knappe prestatie. Er zal zo spoedig mogelijk contact met Inge worden opgenomen, zodat ze haar rekenmachine in ontvangst kan nemen.

€ 3300 voor Stichting Leergeld

€ 3300 voor Stichting Leergeld

Wij hebben met onze acties voor de Stichting Leergeld € 3300 opgehaald! De cheques zijn inmiddels overhandigd aan de stichting. Stichting Leergeld zorgt er voor dat kinderen die uit gezinnen die het financieel minder hebben, kunnen deelnemen aan sport, welzijn, cultuur, onderwijs en sociale activiteiten. 

cheques Esdal College voor st Leergeld

Kom jij ook naar onze kennismakingsmiddagen? Meld je dan nu aan!

In februari en maart organiseren wij kennismakingsmiddagen voor leerlingen in groep 8. Je doet op één middag verschillende activiteiten op één locatie van het Esdal College. Je gaat dus de sfeer proeven en ervaren hoe het is om bij ons op school te zitten. Klik op 'Lees meer' voor meer informatie en om je aan te melden. 

Lees meer: Kom jij ook naar onze kennismakingsmiddagen? Meld je dan nu aan!

Anna Woltz bezoekt Boermarkeweg

Op 24 en 25 januari bezoekt kinderboekenschrijfster Anna Woltz (1981) het Esdal College Boermarkeweg. Woltz begon al met schrijven toen ze vijftien was. In 2016 ontving ze een Gouden Griffel voor haar twintigste boek: Gips. Ze besteedt veel tijd aan het bezoeken van scholen en bibliotheken, zodat ze zoveel mogelijk kinderen kan vertellen over het verzinnen van verhalen. De eersteklassers van de locatie Boermarkeweg bereiden haar bezoek voor door een trailer te maken bij één van haar boeken en natuurlijk haar boeken te lezen.

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail