Project "Zendamateurs"

Een mobieltje is ook “radio”. Wist je dat?

Afgelopen donderdag zijn er workshops aan klas 1 gegeven door leden van Veron. In de workshops konden leerlingen praktische ervaring opdoen met een aantal technische aspecten van zgn. draadloze communicatie. Denk bij “draadloos” aan radio, televisie, mobiele telefoon, afstandsbediening enz. Op donderdag 11 mei zijn de tweedejaars aan de beurt.

Lees meer: Project "Zendamateurs"

Het was hoog en koud op de toren!

4 weken lang zijn de leerlingen van klas vier tijdens de gymlessen bezig geweest in de klimschuur om te oefenen in o.a. het klimmen en abseilen. Op maandag 10 april mochten ze de geleerde technieken bekronen met (letterlijk en figuurlijk) het hoogtepunt: abseilen van de 40 meter hoge watertoren in Stadskanaal. De 25 stoerste leerlingen hadden zich hiervoor aangemeld. Het abseilen is zo langzamerhand een goede traditie aan het worden, en dit jaar gebeurde het alweer voor de 18e keer.

Lees meer: Het was hoog en koud op de toren!

Diner – keuzevak

Woensdag 29 maart was de laatste les van keuzevak blok 3. Het keuzevak ‘Culinair’ heeft het blok afgesloten met een diner voor 20 gasten! De tien leerlingen mochten allemaal twee gasten uitnodigen om te komen eten. Het driegangendiner was in de lessen voorafgaand aan het diner geoefend.

Lees meer: Diner – keuzevak

Bezoek aan 'De Paasbergen' te Odoorn

De leerlingen van het keuzevak ‘Culinair’ hebben afgelopen woensdag een bezoek gebracht aan het woonzorgcentrum ‘De Paasbergen’ in Odoorn. Toen we aankwamen zaten er al een aantal bewoners in het restaurant. Onze leerlingen hebben deze bewoners voorzien van koffie, thee en wat lekkers.

Lees meer: Bezoek aan 'De Paasbergen' te Odoorn

Gastles door chef-kok Roderick Seubers van ‘de Gaffel’

Woensdag 8 maart heeft chef-kok Roderick Seubers een gastles gegeven aan leerlingen die het keuzevak culinair volgen. Na een voorstelrondje en diverse vragen konden de leerlingen eindelijk aan de slag. In twee groepen werden er chocoladelollies gemaakt. Eén groep ging de buitenkant van de lolly voorbereiden en het proces van de karamel ervaren.

Lees meer: Gastles door chef-kok Roderick Seubers van ‘de Gaffel’

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail