Over de streep

Klas 2 en 3 gaan over de Streep! Over de Streep is een programma van 1½ uur om respect en meeleven tussen elkaar te stimuleren en vooroordelen tegen te gaan. Doel is om elkaar beter te leren kennen en daardoor de groepsdynamiek positief te beïnvloeden. Hieronder kun je zien welke klas wanneer aan de beurt is. Samen met een docent gaat de klas naar Baander 2, waar de training plaatsvindt.

2a           maandag 19 maart         13.30-15.30 uur
2b           donderdag 22 maart      13.30-15.30 uur
3a           maandag 26 maart         14.30-16.00 uur
3b           donderdag 29 maart      12.45-14.15 uur

Spaans koken voor vrouwendag

Esdal leerlingen met het keuzevak Culinair waren geconcentreerd bezig om Spaanse specialiteiten te bereiden. Zij maakten paella en een volle, verfrissende tomatensoep, gazpacho, die koud gegeten wordt. In het kooklokaal van de school waren ze afgelopen woensdag flink aan het koken. Immers, een dag later moest er op de bijeenkomst van de internationale vrouwendag, die een Spaans thema had, wel wat lekkers op tafel staan.

Culinair is een van de keuzevakken die het Esdal College Borger aanbiedt.

Klik hier voor de foto's van de voorbereidingen.

2B op LOB naar Emmen

2B gaat op LOB naar Emmen op bezoek bij het Esdal Vakcollege Emmen.

Ter voorbereiding op de profielkeuze, vervolgopleidingen en latere beroepskeuze wordt er in het 2e leerjaar gestart met loopbaanoriëntatie en -begeleiding (lob). Is het kiezen van de school na het basisonderwijs al een lastige opgave, het kiezen van een loopbaan is, zo mogelijk, nog lastiger. Al op deze jonge leeftijd wordt er verwacht een richting te kiezen waarin hij/zij zich wil ontwikkelen voor een later beroep.

Lees meer: 2B op LOB naar Emmen

Klas 4 weer naar de klimschuur

Het wordt een goede traditie: klas 4 mag tijdens de gymlessen weer 4 weken kennismaken met klimmen en abseilen tijdens de gymlessen. De cursus duurt 4 weken, en in deze weken leren de leerlingen o.a. knopen leggen, klimmen, zekeren en abseilen. Bovendien zal hun moed de komende weken nog op andere manieren getest worden.

Lees meer: Klas 4 weer naar de klimschuur

Rots en Water

Na de voorjaarsvakantie begint in klas 1 voor alle leerlingen de training Rots en Water. Op donderdagmiddag gaan zij samen met hun mentor onder begeleiding van professionals Dieuwke Donker en Peter Jan Eleveld aan de slag met het vergroten van hun sociale competenties. Klas 1a krijgt de training het 6e lesuur, klas 1b het 7e. De training bestaat uit 10 lessen.

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail