Loopbaan Orientatie Begeleiding klas 4

De 5 grote Noordelijke mbo-scholen: Alfa-college, Noorderpoort, Drenthe College, Terra en ROC Menso Alting luiden het nieuwe voorlichtingsjaar in met de campagne: "Hallo MBO". Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo. Om vmbo-leerlingen te helpen bij het kiezen van een vervolgopleiding komen zij langs op alle vmbo-scholen in de stad en provincie Groningen, Drenthe en een aantal Friese scholen.

Lees meer: Loopbaan Orientatie Begeleiding klas 4

Dance Project - Dansen, Dansen, Dansen

 Op woensdag 27 september is er voor de eerste, tweede en derdejaars een voorstelling in de kantine met en over dans.

Een voorstelling waarbij iedereen zin krijgt om te dansen! Een succesvoorstelling over de geschiedenis van jongerendansen van de vorige eeuw. Al walsend vertrekken we in 1900 via tango, charleston en lindy hop naar de stengunwalk, de twist en rock’ n roll. Daarna gaan we swingen in de disco en komen Michael Jackson en Madonna tegen. Breakdance en streetdance, maar ook house demonstraties zijn te zien in de voorstelling van ruim een half uur. Daarna komt het publiek “aan de beurt”.

Beleef- en Doe festival Exloo

Basisschoolkinderen van verschillende scholen uit de omgeving van Exloo konden vrijdag deelnemen aan allerlei workshops als voorproefje op het Beleef en Doe festival in Exloo. Het officiële festival werd gehouden op zaterdag, maar op vrijdag was het ook een drukte van belang op het sportpark van Exloo.

Lees meer: Beleef- en Doe festival Exloo

Introductiedag brugklassers

Op dinsdag 5 september fietsten klas 1A en 1B om 9.00 uur richting Grolloo om daar de belevingsdag te gaan doen. Op deze manier hadden de leerlingen de kans om hun nieuwe klasgenootjes te leren kennen in een ongedwongen sfeer. Daar aangekomen begon de dag met boogschieten en klimmen.

Lees meer: Introductiedag brugklassers

Sportdag zit erop!

De sportdag was in alle opzichten spannend. Zou hij doorgaan? Zouden we het drooghouden? Wel, we kunnen zeggen dat we geluk hebben gehad, want het weer was veel beter dan we hadden verwacht. Het bleef droog en het werd nog lekker ook!

Lees meer: Sportdag zit erop!

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail