De telefoontassen gaan in gebruik

Beste leerlingen

Jullie hebben het vast al wel gezien: alle lokalen hebben een telefoontas gekregen en we gaan de tas vanaf vandaag (vrijdag 24 nov) in gebruik nemen. Dus: als je de klas binnenloopt, stop je meteen je mobieltje in je eigen vak en na de les pak je hem er weer uit.

 

Halloweenparty griezelig gezellig!

Na een lange brainstormsessie van de docenten in Borger zijn we allen tot de conclusie gekomen dat het weer eens tijd werd voor een leuk en actief feestje, maar hoe doe je dat? Heel simpel: zorg voor een leuk thema, een leuk programma en goede partymuziek.

Lees meer: Halloweenparty griezelig gezellig!

LOB Rekendag

 De dag voor de herfstvakantie hadden onze eerste en tweede klassen een LOB REKENdag. LOB staat voor Loopbaan Oriëntatie Begeleiding. Om de leerlingen te helpen bij het oriënteren op hun loopbaan na het Esdalcollege waren er acht mensen uitgenodigd met zeven verschillende beroepen.

Lees meer: LOB Rekendag

Eerste keuzevakblok zit erop. Verslag mountainbiken.

Het eerste blok keuzevak bood de mogelijkheid voor 12 leerlingen om te gaan mountainbiken. In samenwerking met fa.Egberts in Borger en de enthousiaste instructeurs Wilma Tielman en Bryan Hilbolling uit Eexterveen hebben de jongelui zich 8 weken lang kunnen uitleven in de bossen!

Lees meer: Eerste keuzevakblok zit erop. Verslag mountainbiken.

Klas 4 weer naar fitness

De kop is er weer af! Klas 4 is weer begonnen met hun fitnesstraject. Ze gaan 4 weken lang tijdens de gymlessen naar “Fitcenter” in Borger, waar ze onder deskundige leiding stevig worden aangepakt. Wel, dat hebben ze na de eerste les al geweten!

Lees meer: Klas 4 weer naar fitness

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail