Wij hebben de afgelopen schooljaren een pilot gedraaid met het werken met Chromebooks. De leerlingen en docenten uit de testteams waren hierover zo enthousiast dat is besloten om hier in het schooljaar 2016/2017 vervolg aan te geven. Alle eersteklassers hebben dan een Chromebook. De leerlingen in de tweede en derde klassen die al werkten met een Chromebook blijven er ook mee werken. De Chromebooks worden zowel in de lessen als thuis gebruikt. Voor de Chromebooks hoeft geen eigen bijdrage te worden betaald.

De leerlingen krijgen hun lesstof grotendeels via het Chromebook aangereikt. Daarnaast wordt er natuurlijk ook nog uit boeken gewerkt. De docent is en blijft uiteraard de spil en de motivator in het geheel. 

De grote meerderheid van de leerlingen uit de testteams geeft aan het leren leuker te vinden met een Chromebook en dat ze er graag mee zou willen blijven werken. Ouders geven aan dat ze deze manier van lesgeven eigentijds vinden en dat ze het belangrijk vinden dat er zo rekening wordt gehouden met de maatschappij van de toekomst. 

Een Chromebook is een lichtgewicht laptop die volledig in de cloud draait en waarmee je snel en gemakkelijk kunt werken. De keus is op een Chromebook gevallen vanwege de voordelen boven een laptop, iPad of andere tablet. Een Chromebook heeft geen harde schijf en een zeer uitgebreide browser. Hierdoor start deze razendsnel op en heeft weinig stroom nodig. Bovendien wordt alles online gemaakt en opgeslagen, waardoor het op elke andere computer weer op te vragen is.

Chromebook2