Cupcakes en Lanparty

Cupcakes en Lanparty

Voor leerlingen van basisscholen groep 7 en 8!

Wil je onze school beter leren kennen op een leuke manier? Dan hebben we nog twee leuke activiteiten gepland staan.

  • Als je het leuk vindt om cupcakes te maken, kom dan op woensdagmiddag 15 november van 13:30 - 16:30 uur in ons mooie kooklokaal en doe mee aan de Esdal-Cupcake-bakwedstrijd..  Heel Esdal bakt!
    Geef je hier op. Opgeven kan tot 10 november.

  • Houd je meer van computeren? Dan is er voor jou op vrijdagavond 15 december van 19:00uur tot 21:30uur een Lanparty. Minecraft!
    Geef je hier op. Opgeven kan tot 10 december.

Project Fiets Veilig en landelijke actiedag “Ik wil je zien”

Het blijkt dat er steeds meer ongelukken in het verkeer gebeuren waarbij jonge kinderen en scholieren betrokken zijn. Het gebruik van social media in het verkeer speelt hierbij zeker een rol. In het Junior College (eerste klas) hebben we daarom een project gedraaid “Fiets Veilig”.

Lees meer: Project Fiets Veilig en landelijke actiedag “Ik wil je zien”

Artikel in Schooldomein over ons nieuwe schoolgebouw

Artikel in Schooldomein over ons nieuwe schoolgebouw

Onlangs heeft er in het tijdschrift Schooldomein een artikel gestaan, waarin een mooi beeld geschetst wordt van de visie en de totstandkoming van ons nieuwe schoolgebouw. Een gebouw dat nieuwsgierig maakt, dat uitdaagt om te leren en waar leerlingen en docenten nog dagelijks het gevoel hebben dat het er goed vertoeven is.

Lees meer: Artikel in Schooldomein over ons nieuwe schoolgebouw

Creatieve workshops in de oude dierentuin

12 oktober vertrokken de klassen 1KM en 1MH van de locatie Klazienaveen richting de oude dierentuin in Emmen. Ze volgden hier samen met drie docenten workshops met als thema “Today’s trends are tomorrow’s trash”.

Lees meer: Creatieve workshops in de oude dierentuin

5-5 voetbal voor basisscholen meisjes

 

Woensdagmiddag 11 oktober was het de beurt aan meisjes uit groep 7en 8 van de basisscholen om hun voetbaltalenten te tonen.

Ook dit keer zat het weer gelukkig mee en streden de meisjes buiten op het kunstgrasveld als echte voetballeeuwinnen in een poule van 5 teams om kampioen schoolvoetbal van het Esdal College Klazienaveen te worden.

Lees meer: 5-5 voetbal voor basisscholen meisjes

5-5 voetbal voor basisscholen Jongens

Woensdagmiddag 4 oktober hebben leerlingen uit groep 7 en 8 van tien verschillende basisscholen de voetbalschoenen onder geknoopt en razend goed hun best gedaan om kampioen schoolvoetbal van het Esdal College Klazienaveen te worden.

 

Lees meer: 5-5 voetbal voor basisscholen Jongens