Caja Cazemier bezoekt het Esdal College Klazienaveen

Op 6 juni bezocht schrijfster Caja Cazemier het juniorcollege van het Esdal College Klazienaveen.

Het bezoek vond plaats in de bibliotheek en niet in het klaslokaal. Caja was onder de indruk van de unieke samenwerking tussen school en de bibliotheek.

Lees meer: Caja Cazemier bezoekt het Esdal College Klazienaveen

Keuzedag 13 juni 2017 klas 1+2

Keuzedag 13 juni 2017 klas 1+2

Afgelopen dinsdag jongsleden, was onze jaarlijkse keuzedag voor klas 1 en 2. De leerlingen konden uit 5 verschillende onderdelen een keuze maken. De onderdelen waar ze uit konden kiezen waren: Zeilen, activiteitendag Ermerstrand, NEMO Amsterdam, een kook workshop en een creatieve dag in Groningen.

Klik op fotoś voor een selectie van foto's die die dag zijn gemaakt.

Uitslag examen

Uitslag vmbo bb-kb-mavo 2017

Hieronder een overzicht van alle geslaagde leerlingen.
Van harte gefeliciteerd, wij zijn trots op jullie!

Geslaagden_2017

Project klok maken in de combinatielessen Bouwtechniek en Duits

Dit schooljaar draait mevrouw van der Sluis, docent Duits, mee tijdens de lessen bouw en techniek van dhr. ten Caat. In deze lessen wordt er zoveel mogelijk Duits gesproken, zodat de leerlingen in aanraking komen met het “bouwtechnische Duits”.

Lees meer: Project klok maken in de combinatielessen Bouwtechniek en Duits

Esdal Runs Fit 2017

Zoals ieder jaar heeft het Esdal College Klazienaveen weer meegelopen tijdens het Drenthe loopfestijn. Ongeveer 178 leerlingen en 13 docenten liepen om 11.00 uur de 3000m.

Ondanks het warme weer hebben veel leerlingen er een mooie wedstrijd van gemaakt. Met uiteindelijk als resultaat dat bij de meisjes, Demi Harms heeft gewonnen en bij de jongens Delano Bos. Beide leerlingen komen uit de 1ste klas.

Lees meer: Esdal Runs Fit 2017

Project duurzame inzetbaarheid

In het kader van duurzame inzetbaarheid wordt op dit moment bij het Esdal College een project uitgevoerd waarbij wordt geïnvesteerd in de inzetbaarheid en ontwikkeling van medewerkers. Het Esdal College wil jongeren inspireren tot het bereiken van grootse prestaties en het maximaal benutten van hun leermogelijkheden.

Lees meer: Project duurzame inzetbaarheid