Vakwedstrijden “Bouw Mensen” 2017

Vakwedstrijden “Bouw Mensen” 2017

Vakwedstrijden “Bouw Mensen” 2017

Donderdag 09 februari en vrijdag 10 februari vond de timmerwedstrijd plaats in Ruinen.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Bouw Mensen en het is de wedstrijd voor vmbo leerlingen waarmee ze kunnen laten zien wat hun talenten zijn.

Lees meer: Vakwedstrijden “Bouw Mensen” 2017

Skills talents 2017

Skills talents 2017

Skills talents 2017.

Vrijdag 10 februari was het zover dat de provinciale kampioenschappen BWI werden gehouden.

Namens het Esdal College deden Rencko Niers, Jesse Schulte en Ian Wesseling hier aan mee. Om 10:00 uur klonk het startsein en ging het drietal volop bezig. Ze streden tegen drie leerlingen uit Meppel.

Lees meer: Skills talents 2017

Leerlingen klas 3 BWI behalen hun certificaat Basisveiligheid

Derdejaars leerlingen van onze locatie hebben onlangs de cursus Basisveiligheid gevolgd en met succes afgerond. Voor de veiligheid in het lokaal en op stages die ze gaan volgen biedt deze cursus veel handvatten.

Lees meer: Leerlingen klas 3 BWI behalen hun certificaat Basisveiligheid

CKV dag klas 1 30 januari 2017

CKV dag klas 1 30 januari 2017

Maandag 30 januari stond voor de leerlingen van het Junior College in het teken van ckv. Tijdens workshops zijn de leerlingen overdag aan de slag geweest om samen met docenten en professionals van het Scapino gezelschap een voorstelling over koning Arthur voor te bereiden. Zo werden er dansen ingestudeerd en decors en attributen gemaakt. 's Avonds hebben de leerlingen hun talenten laten zien aan hun ouders tijdens een voorstelling. 

Klik hier voor een foto impressie!

LOB: speerpunt om jou nieuwsgierig te maken!

LOB: speerpunt om jou nieuwsgierig te maken!

Het Esdal Vakcollege Emmen en Esdal Klazienaveen zijn dit schooljaar gestart met een LOB-programma waarin leerlingen nieuwsgierig worden gemaakt voor de 7 beroepsprofielen die wij gezamenlijk aanbieden. LOB staat voor Loopbaanoriëntatie en Begeleiding, waarbij leerlingen al in een vroeg stadium leren wie ze zijn, wat ze leuk vinden, welke kwaliteiten ze hebben en waar ze in uitblinken. Leerlingen komen achter hun talenten door zich te oriënteren op de profielen: Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR), Produceren, Installeren en Energie (PIE), Economie en Ondernemen ( E&O), Zorg en Welzijn (Z&W), Bouw Wonen en Interieur (BWI), Dienstverlening en Producten (D&P), Mobiliteit en Transport (M&T).

Lees meer: LOB: speerpunt om jou nieuwsgierig te maken!

Moord op het Esdal College Klazienaveen! CSI project

Moord op het Esdal College Klazienaveen!

Het zal je maar gebeuren: je komt ‘s morgens nietsvermoedend op school en dan wordt je verteld dat de ICT medewerker is vermoord in de fietsenstalling van de school!

Lees meer: Moord op het Esdal College Klazienaveen! CSI project

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail