Week van het Pesten

Vandaag start de Week Tegen Pesten. In deze week staat het voorkomen en aanpakken van (online) pesten centraal. Ook bij ons op school hebben we te maken met leerlingen die gepest worden en leerlingen die pesten. We besteden hier in de lessen aandacht aan en proberen leerlingen een spiegel voor te houden, zodat ze zich bewust worden wat pesten met een ander kan doen. Samenwerking tussen scholen en ouders is van belang bij preventie of signalen van pesten. Als u signalen krijgt dat uw kind niet lekker in zijn vel zit, omdat het gepest wordt, dan is het belangrijk dat u dat meldt bij de mentor. Alleen dan kunnen we samen op zoek naar mogelijkheden om het pesten te voorkomen of aan te pakken. Mocht uw zoon of dochter  er behoefte aan hebben om met iemand anders dan de mentor te praten, dan kunnen ze ook bij de jeugdverpleegkundige van de jeugd gezondheidszorg terecht. Zij is regelmatig bij ons op school aanwezig. Ook kunnen leerlingen anoniem contact zoeken via  www.jouwggd.nl.

pesten1

Voetbal 5-5 basisscholen

Voor jongens en meisjes uit groep 7 en 8 van de basisschool houden we een 5-5 voetbaltoernooi op het prachtige kunstgrasveld bij onze school. Inmiddels hebben de basisscholen hier bericht van gehad en zit jij in groep 7 of 8 en lijkt je dit leuk? Vraag dan aan je meester of juf om meer informatie.

Woensdagmiddag 4 oktober voor de jongens.
Woensdagmiddag 11 oktober voor de meisjes.

Inschrijven kan vanaf maandag 25 september via deze website. Wacht niet te lang, want vol = vol. Maximaal 16 teams per speeldag.

Opgave jongens: Hier inschrijven    (mogelijk tot 1 oktober

Opgave meisjes: Hier inschrijven    (mogelijk tot 7 oktober)

We zijn weer begonnen

Na een welverdiende vakantie zijn we sinds maandag weer volop aan de slag. De nieuwe leerlingen van het Junior College draaien de eerste week een introductieprogramma om elkaar, de docenten en de school goed te leren kennen. De leerlingen van klas 2 t/m 4 hebben inmiddels allemaal kennis kunnen maken met hun nieuwe mentor, de boeken zijn opgehaald en iedereen is woensdag gestart volgens het lesrooster. 
We hopen er met elkaar weer een gezellig en leerzaam jaar van te maken, met leuke activiteiten en natuurlijk goede resultaten. We gaan ervoor!
Inline afbeelding 1

LOB klas 2 naar vliegbasis Leeuwarden

Woensdag 5 juli zijn 39 leerlingen van klas 2 naar de vliegbasis Leeuwarden geweest. De leerlingen kregen een fantastische dag voorgeschoteld, waar kosten nog moeite gespaard werden. Bij aankomst kregen leerlingen een "briefing" van hoe de dag eruit ging zien, met daaropvolgend twee presentaties over defensie en vervolgopleidingen.

Lees meer: LOB klas 2 naar vliegbasis Leeuwarden

Uitslag vmbo bb kb mavo 2017 2e tijdvak

Uitslag vmbo bb kb mavo 2017 2e tijdvak

Wij feliciteren onderstaande leerlingen met het behalen van het diploma voor
locatie Esdal College Klazienaveen


vmbo kader                          
Thirza                         Bakker
Anna                           Bruinsma
Daniëlla                      Buist
Kelly                           Callenbach

vmbo mavo
Jordy                          Berendsen
Joey                           Otten

Keuzedag 13 juni 2017 klas 1+2

Keuzedag 13 juni 2017 klas 1+2

Afgelopen dinsdag jongsleden, was onze jaarlijkse keuzedag voor klas 1 en 2. De leerlingen konden uit 5 verschillende onderdelen een keuze maken. De onderdelen waar ze uit konden kiezen waren: Zeilen, activiteitendag Ermerstrand, NEMO Amsterdam, een kook workshop en een creatieve dag in Groningen.

Klik op fotoś voor een selectie van foto's die die dag zijn gemaakt.

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail