Uitslag floorballtoernooi 14 maart 2018

Woensdag 14 maart was de sporthal van het Esdal College het decor van alweer het zesde Esdal College floorballtoernooi. 21 teams uit groep 7 en 8 van verschillende basisscholen streden om een plaats in de finaleronde. Het was een spannende serie wedstrijden waar de sportiviteit en het plezier van af spatte.

De eerste plaats was voor team 'De Hockeyers + Els' van obs 't Eenspan in Emmen, team 'De IJsvogels' van CB de IJsvogel in Emmen werd tweede en de derde plaats was voor team 'FC Kip' van obs de Vlonder. Wij feliciteren de winnaars van harte en bedanken alle deelnemers voor de leuke middag!

Lees meer: Uitslag floorballtoernooi 14 maart 2018

Bereikbaarheid locaties Boermarkeweg en Oosterstraat

Vanwege rioleringswerkzaamheden zijn onze locaties Boermarkeweg en Oosterstraat niet via alle gebruikelijke toegangswegen bereikbaar. De kruising Veenkampenweg/Kerkhoflaan/Angelsloërdijk is gestremd.

Lees meer: Bereikbaarheid locaties Boermarkeweg en Oosterstraat

Lindsey Keuris naar battles The Voice Kids

Lindsey Keuris uit klas 2 op de locatie Boermarkeweg zat vrijdag 9 maart in the blind auditions van The Voice Kids en is door naar de battles.

Gefeliciteerd Lindsey, we zijn trots op je! 

Lobke Rave voor Edukans naar Ghana

Van donderdag 22 februari tot zondag 4 maart was Lobke Rave uit 5 vwo in Ghana. Samen met 38 andere leerlingen en 15 docenten van scholen voor voortgezet onderwijs in heel Nederland doet ambassadeur Lobke mee aan Edukans Going Global. Dit jaar werken 32 scholen mee aan het uitwisselingsproject van Edukans. Op de locatie Oosterstraat solliciteerden meerdere kandidaten naar de functie van verslaggever in Ghana. Ze stuurden een brief met cv en hielden een presentatie voor een sollicitatiecommissie van docenten en Edukansmedewerkers. Lobke kwam als beste uit de bus.

Lees meer: Lobke Rave voor Edukans naar Ghana

Van Pyeongchang naar Tilburg: Thijmen 2e op NK

Terwijl de olympische spelen in Pyeongchang in volle gang zijn, werd er zaterdag 17 februari ook in Nederland op hoog niveau geschaatst. Thijmen Paardekooper uit atheneum 2 op de locatie Oosterstraat heeft een tweede plaats behaald op het NK-jeugdmarathon bij de pupillen A. Een fantastische prestatie! Hij kwam eerst de voorrondes door en in de finale kwam hij slechts 10 cm tekort voor de eerste plek.

Thijmen maakt gebruik van talentenbegeleiding, waardoor hij in staat is school met topsport te combineren.

Vrijwillige ouderbijdrage 2017/2018

Onlangs hebben ouder(s)/verzorger(s) een e-mail ontvangen met het verzoek om de vrijwillige ouderbijdrage van €50,00 te betalen. Deze bijdrage is bestemd voor het dekken van de kosten waarvoor we als school geen bekostiging van de rijksoverheid ontvangen. In deze e-mail staat een link naar WIS, het betaalportaal voor ouders. U kunt daar kiezen voor betaling via iDEAL of overboeking. In het laatste geval maakt u het bedrag zelf over. Mocht u maar een deel of niets willen betalen, dan verzoeken wij u toch naar het betaalportaal WIS te gaan en de bijdragen uit te vinken die u niet wenst te betalen. Zo voorkomt u dat u een herinnering ontvangt.

Lees meer: Vrijwillige ouderbijdrage 2017/2018

Heb jij net zoveel talent als Colin, Luna en Juliët? Dan is onze talentenbegeleiding iets voor jou!

Topsporters kunnen dat: school en topsport combineren. Met talenten- begeleiding ondersteunen wij ze daarbij. Zo krijg je een aangepast rooster en kun je lessen en toetsen op een ander moment doen. Je krijgt daarvoor een begeleider die je daarmee helpt.

Colin, Luna en Juliët zijn leerlingen die gebruik maken van deze mogelijkheid.

Lees meer: Heb jij net zoveel talent als Colin, Luna en Juliët? Dan is onze talentenbegeleiding iets voor jou!

Esdal College succesvol als gecertificeerd Business School

Sinds vorig schooljaar is het op onze locatie Boermarkeweg mogelijk een extra diploma te halen, namelijk het Functiegericht Associatie Diploma Financieel Ondernemer. Dit diploma omvat twee onderdelen: basiskennis Boekhouden en basiskennis Ondernemerschap. Het onderdeel Ondernemerschap is net afgerond en 96% van de 25 kandidaten is geslaagd voor dit onderdeel. Wij zijn ontzettend trots op deze leerlingen. Woensdag 31 januari hebben zij het deeldiploma voor het onderdeel Ondernemerschap ontvangen. Over een paar maanden wordt ook het onderdeel Boekhouden geëxamineerd.

Lees meer: Esdal College succesvol als gecertificeerd Business School