Project51 gaat van start!

We gaan los!

Op maandag 18 december geven we het startschot voor Project51. Iedereen heeft zijn eigen programma ontvangen. We laten de roosters los. Leerzame en informatieve projecten en activiteiten krijgen de ruimte. Alles een week lang anders. Veel plezier allemaal!

Locatie Oosterstraat is Going Global

De locatie Oosterstraat zet zich dit jaar in voor het project Going Global van de stichting Edukans. Welke activiteiten we allemaal doen, lees je hier.

Cultuurdag Urban Klas 3 2017

Cultuurdag Urban Klas 3 2017

Op donderdag 30 november hebben alle 3e klassers een cultuurdag beleefd met als thema Urban. Kortom, geen gewone lessen maar workshops van grotendeels gastdocenten met ieder een specialiteit. De leerlingen konden bijvoorbeeld een rap schrijven en begeleiden, beatboxen, hiphopdansen, breakdance, street percussion (met van alles wat je zoal op straat kunt tegenkomen), drummen op olievaten en streetart (waarvan de resultaten in het Atrium te zien zijn). We kijken terug op een leuke, intensieve dag waarin de leerlingen op een andere manier dan gewoonlijk hebben geleerd. 

Klik op lees meer voor een video- en fotoimpressie van deze dag.

Lees meer: Cultuurdag Urban Klas 3 2017

Ziekmelden leerling

Magister geeft ouders/verzorgers toegang tot diverse gegevens over de aan hen gekoppelde leerling(en). Zo heeft u al toegang tot de cijfers, het rooster, het huiswerk en de absentie.
Vanaf 8 januari 2018 komt hier een mogelijkheid bij. U kunt dan ook via Magister ziekmeldingen doorgeven. U hoeft dan niet meer te wachten tot 08.00 uur om de school te bellen, maar u kunt dit online regelen. 

Via deze link kunt u hier meer over lezen en het instructie filmpje bekijken. 

Een geslaagd gymnasiumproject

Een geslaagd gymnasiumproject

Afgelopen maandag en dinsdag (27 en 28 november) hebben alle leerlingen uit de onderbouw van het gymnasium in projectvorm gewerkt aan het thema triomferen. In het middelpunt daarbij stond de antieke triomfboog. In de workshops zaten de leerlingen uit de eerste tot en met de derde klas door elkaar. Wat hen verbindt, is de gymnasiumopleiding. Die verbinding proberen we via de gemengde groepen te versterken.

gymproject2017a

Lees meer: Een geslaagd gymnasiumproject