Zilver voor Gijs van Rossum

Gijs van Rossum is 18 maart met zijn team, de U17 van de Heerenveen Flyers, tweede in de nationale ijshockeycompetitie geworden. Gijs zit in 4 havo.

Gijs, van harte gefeliciteerd met jullie zilveren medaille.

Ouderbulletin maart 2017

Ouderbulletin maart 2017

Het tweede ouderbulletin van dit schooljaar staat weer voor u klaar.

U kunt het bulletin hier downloaden.

Zusjes Jonkers weer succesvol

Zusjes Jonkers weer succesvol

5 maart zijn Luna en Zonne Jonkers 2e en 3e geworden op het NK wintertriathlon in Groningen. Luna zit in 5 vwo en Zonne in 3 vwo. Wij feliciteren beide dames van harte met hun prestatie.

Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib in gesprek met Esdalleerlingen

Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib in gesprek met Esdalleerlingen

Donderdagmiddag 2 maart bezocht Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib onze locatie Oosterstraat. Mevrouw Arib ging in gesprek met leerlingen uit vwo-5 en vwo-6. Zij stelden kritische vragen over verschillende onderwerpen als de komende verkiezingen, het politieke landschap, het kiesstelsel en de voorbeeldfunctie van politici. Natuurlijk stelden zij ook onderwerpen aan de kaak die hen als jongeren persoonlijk raken, zoals bijvoorbeeld het huidige leenstelsel en de diversiteit in de samenleving. Mevrouw Arib ging heel erg leuk en laagdrempelig met de leerlingen om. Er onstond een leuk gesprek en ze vertelde veel over zichzelf.

Esdalleerlingen nemen deel aan Model European Parliament

Esdalleerlingen nemen deel aan Model European Parliament

In de week van 6 t/m 10 maart vindt in de raadszaal van het gemeentehuis in Emmen de jaarlijkse lokale ronde voor het Model European Parliament (MEP) plaats. In onze samenleving komen we gezamenlijk voor veel discussies te staan. Bij een democratie is het de bedoeling dat de gehele bevolking bij voorgevallen problemen oplossingen zoekt. Het is dus belangrijk dat de jeugd ook een rol gaat spelen in deze discussies en daarom krijgen vwo-leerlingen van het Esdal College de kans om mee doen aan MEP.

Lees meer: Esdalleerlingen nemen deel aan Model European Parliament

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail