Talenten tijdens Cultuurdag 'Musical'

Talenten tijdens Cultuurdag 'Musical'

Maandag 19 februari stond voor alle 2e klassen in het teken van musical. Na de interactieve opening gingen de leerlingen in drie workshops aan de slag met dans, theater, digitaal componeren, decors schilderen, Flamenco dans, cajon, scenario schrijven en pruiken en kleding maken. Dit alles werd vastgelegd door de workshop film. Het resultaat hiervan kunt u in de korte filmpjes hieronder zien.

Lees meer: Talenten tijdens Cultuurdag 'Musical'

Van Pyeongchang naar Tilburg!

Terwijl de olympische spelen in Pyeongchang in volle gang zijn, werd er afgelopen zaterdag ook in Nederland op hoog niveau geschaatst. Onze leerling Thijmen Paardekooper heeft een tweede plaats behaald op het NK-jeugdmarathon bij de pupillen A. Een fantastische prestatie! Hij kwam eerst de voorrondes door en in de finale kwam hij slechts 10 cm tekort voor de eerste plek.

Thijmen is een leerling uit atheneum 2 van de locatie Oosterstraat die talentenbegeleiding krijgt waardoor hij in staat is school met topsport te combineren. 

Lees meer: Van Pyeongchang naar Tilburg!

Lobke Rave voor Edukans naar Ghana

Van donderdag 22 februari tot zondag 4 maart was Lobke Rave uit 5 vwo in Ghana. Samen met 38 andere leerlingen en 15 docenten van scholen voor voortgezet onderwijs in heel Nederland doet ambassadeur Lobke mee aan Edukans Going Global. Dit jaar werken 32 scholen mee aan het uitwisselingsproject van Edukans. Op de locatie Oosterstraat solliciteerden meerdere kandidaten naar de functie van verslaggever in Ghana. Ze stuurden een brief met cv en hielden een presentatie voor een sollicitatiecommissie van docenten en Edukansmedewerkers. Lobke kwam als beste uit de bus.

Lees meer: Lobke Rave voor Edukans naar Ghana

Ouders geven voorlichting over hun beroep en hun studie

Ouders geven voorlichting over hun beroep en hun studie

Waar leerlingen doorgaans voorlichtingen bezoeken, die verzorgd zijn door onderwijsinstellingen of door studenten (lees: oud-leerlingen), was er dinsdag 13 februari voor de eerste keer een voorlichtingsavond waar ouders in het middelpunt stonden. We hebben gepolst of er ouders waren die bereid waren deze taak op zich te nemen, en die waren er.

Gepassioneerd vertelden ze over hun carrière. Voor onze leerlingen betekende het dat duidelijker werd dat ze niet alleen kiezen voor een bepaalde studie, maar voor een leven dat telkens maar weer in het teken staat van het maken van keuzes. We hadden ouder-voorlichters die goed konden overbrengen dat je het heft in eigen hand moet nemen, dat je zelf de regie over je eigen leven hebt. Dit alles in het kader van LOB (Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding).

Lees meer: Ouders geven voorlichting over hun beroep en hun studie

Externe Vooropleiding Muziek Conservatorium ArtEZ

Externe Vooropleiding Muziek Conservatorium ArtEZ

Op 19 februari 2018 om 19.30 in lokaal A4 is er een informatieavond voor alle belangstellenden met de mogelijkheid om vragen te stellen. Heb je interesse in een professionele muziekopleiding en beschik je over genoeg muzikaal talent, dan kun je je hiervoor aanmelden. Na de vooropleiding weet je of een muziekstudie bij je past en ben je goed voorbereid op het toelatingsexamen van het conservatorium.

Graag aanmelden voor de informatieavond bij mevrouw Schuiling via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer informatie klik hier.

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail