Waar leerlingen doorgaans voorlichtingen bezoeken, die verzorgd zijn door onderwijsinstellingen of door studenten (lees: oud-leerlingen), was er dinsdag 13 februari voor de eerste keer een voorlichtingsavond waar ouders in het middelpunt stonden. We hebben gepolst of er ouders waren die bereid waren deze taak op zich te nemen, en die waren er.

Gepassioneerd vertelden ze over hun carrière. Voor onze leerlingen betekende het dat duidelijker werd dat ze niet alleen kiezen voor een bepaalde studie, maar voor een leven dat telkens maar weer in het teken staat van het maken van keuzes. We hadden ouder-voorlichters die goed konden overbrengen dat je het heft in eigen hand moet nemen, dat je zelf de regie over je eigen leven hebt. Dit alles in het kader van LOB (Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding).

Zo kon het gebeuren dat de bovenbouwleerlingen gebiologeerd luisterden naar de voorlichters. Er werden echter ook goede vragen gesteld. Duidelijk werd dat de aanwezige leerlingen die avond niet voor niets naar school kwamen; er viel zeer interessante, extra informatie te halen, die ze mee kunnen nemen in het studiekeuzeproces.

Zowel ouder-voorlichters als leerlingen waren enthousiast. We willen het volgend schooljaar weer zo’n voorlichtingsavond organiseren, omdat de meerwaarde ervan overduidelijk is.

Graag willen we de ouders bedanken voor hun fantastische inzet.

Marjolijn Lenstra en Anja Arentzen (decanen)

voorlichtingstudieenberoep2018