Techniek-driedaagse obs de Vlonder en obs de Lisdodde

Van 15 t/m 17 november vond op obs de Vlonder in Emmen een techniek-driedaagse plaats. Dit evenement voor leerlingen van groep 7 en 8 van obs de Vlonder en obs de Lisdodde werd georganiseerd in samenwerking met het Esdal College en OTIB.

De leerlingen maakten kennis met techniek door middel van workshops, technische proefjes en experimenten. In een tijd waarin steeds minder leerlingen kiezen voor de techniek, is het erg belangrijk om hen enthousiast te maken voor deze branche. Door deze samenwerking kwamen ruim 200 kinderen in aanraking met veel vormen van techniek. De driedaagse werd woensdag 15 november op spectaculaire wijze geopend door wethouder Arends van de gemeente Emmen.

Lees meer: Techniek-driedaagse obs de Vlonder en obs de Lisdodde

CKV week klas 3: "een klasse film"

In de week van 13 t/m 17 november hebben alle derde klassen een ckv-week. De ckv-week staat dit jaar in het teken van het maken van een film! Alle klassen hebben inmiddels een idee voor een script geschreven en de filmmakers hebben er een script van gemaakt.

Lees meer: CKV week klas 3: "een klasse film"

Hoofdluis

Er is hoofdluis geconstateerd. Om dit snel onder controle te krijgen is het belangrijk de informatie in onderstaand bestand goed door te lezen.
Denk je dat je last hebt van hoofdluis,  laat het dan even goed checken zodat we verspreiding zoveel mogelijk kunnen voorkomen.

Lees meer: Hoofdluis

CKV voorstelling ¨Alles is mogelijk¨

De voorstelling Rob & Emiel is een magisch cabaret met een moraal, ze vertellen de leerlingen dat alles wat je wilt bereiken mogelijk is. 

Lees meer: CKV voorstelling ¨Alles is mogelijk¨

Concertvoorstelling "The Battle"

Vrijdag 13 oktober gaan de leerlingen van klas 1, 2 en de taalklas naar  de interactieve  concertvoorstelling “The Battle”  in het Atlas Theater.
We verzamelen meteen na het 5e lesuur op het onderbouwplein en lopen om 12.40 uur met elkaar richting het theater.

Lees meer: Concertvoorstelling "The Battle"

Komt u bij ons eten?

De docenten en leerlingen van de afdeling Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR) nodigen alle ouders en verzorgers van harte uit om te komen dineren in het sfeervolle opleidingsrestaurant “La Gare” .

Lees meer: Komt u bij ons eten?

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail