Sinds dit schooljaar is het mogelijk voor leerlingen, die interesse in muziek of muzikaal talent hebben, een vooropleiding te volgens als voorbereiding op het conservatorium. Na deze vooropleiding weet je of een muziekstudie bij je past en ben je goed voorbereid op het toelatingsexamen. De locatie Oosterstraat van het Esdal College in Emmen biedt in samenwerking met ArtEZ Conservatorium in Zwolle deze mogelijkheid voor leerlingen uit de omgeving van Emmen.

Programma:
Het basisprogramma op het conservatorium bevat de volgende studierichtingen: Jazz & Pop, Media Music, Klassieke Muziek, Muziektherapie en Docent Muziek. In Arnhem is er een specifiek programma voor Muziektheater.
Praktische informatie:
Je krijgt wekelijks 50 minuten muziektheorieles van een muziekdocent op het Esdal College, locatie Oosterstraat. Deze lessen bereiden voor op het toelatingsniveau van het conservatorium. Daarnaast zijn er op twee aaneensluitende dagen (meestal vrijdag/zaterdag) werkdagen op het conservatorium. Deze zijn voor alle vooropleidingleerlingen. Er wordt dan volop gemusiceerd. Jaarlijks speel je voor een commissie en wordt je voortgang bekeken. Aan het eind van de vooropleiding wordt een muziektheorie-examen op het ArtEZ Conservatorium gedaan. Bij voldoende resultaat krijg je een certificaat, waarmee je voor de theorie toelaatbaar bent tot het ArtEZ Conservatorium. Dit certificaat blijft een jaar geldig.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Alyona Schuiling, muziekdocent van het Esdal College Oosterstraat, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

6 12 2017 esdal college uitreiking cheque 38847977722 o