Van 15 t/m 17 november vond op obs de Vlonder in Emmen een techniek-driedaagse plaats. Dit evenement voor leerlingen van groep 7 en 8 van obs de Vlonder en obs de Lisdodde werd georganiseerd in samenwerking met het Esdal College en OTIB.

De leerlingen maakten kennis met techniek door middel van workshops, technische proefjes en experimenten. In een tijd waarin steeds minder leerlingen kiezen voor de techniek, is het erg belangrijk om hen enthousiast te maken voor deze branche. Door deze samenwerking kwamen ruim 200 kinderen in aanraking met veel vormen van techniek. De driedaagse werd woensdag 15 november op spectaculaire wijze geopend door wethouder Arends van de gemeente Emmen.

Workshops Esdal College
Wie kunnen nu meer vertellen over technische opleidingen dan de leerlingen en docenten van deze opleidingen?

Daarom verzorggden leerlingen en docenten van het Esdal Vakcollege Emmen vijf workshops met een technische insteek:
• E-wheels (alles wat zich elektrisch kan bewegen, van een fiets tot een auto)
• Food crushing (de techniek achter eten bereiden)
• Ein & Stein (robots programmeren en besturen)
• Nanoleaf (maak je eigen lichtshow)
• Lab Show (proefjes doen in een lab)

Het Esdal College biedt de technische opleidingen mobiliteit & transport, bouwen, wonen & interieur en dienstverlening & producten.

Techniekstand OTIB
OTIB, het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf, was aanwezig met de Techniekstand. Hierin konden de leerlingen technische proefjes en experimenten doen.