Topsporters kunnen dat: school en topsport combineren. Met talenten- begeleiding ondersteunen wij ze daarbij. Zo krijg je een aangepast rooster en kun je lessen en toetsen op een ander moment doen. Je krijgt daarvoor een begeleider die je daarmee helpt.

Colin, Luna en Juliët zijn leerlingen die gebruik maken van deze mogelijkheid.

Colin Bes
In de kerstvakantie heeft Colin meegedaan aan het NK-wedstrijdzwemmen voor junioren. Daar is hij eerste geworden op de 100 meter vrije slag. Daarnaast is hij een keer tweede en drie keer derde geworden bij andere onderdelen.

Luna Jonkers
Nog zo’n topper is schaatser 
Luna. Luna heeft al heel wat prijzen gewonnen en doet dit jaar eindexamen vwo. In december deed zij mee aan het NK-afstanden. Luna werd daar tweede op de 5 km en derde op de 3 km. Een heel knappe prestatie, zeker omdat Luna in mei een ernstig fietsongeval heeft gehad met blijvende verlamming van de linker- schouder/arm. 

Juliët Oldenhuis
Juliët volleybalt. Ze traint bij haar eigen club Tjoba en daarnaast bij het Regionaal Talent Centrum in Almelo. ‘Op school word ik geholpen op de tijden dat ik vrij ben en wanneer ik moet volleyballen. Ik krijg dan die uren vrij. Als ik de stof niet begrijp, dan moet ik die uren een andere keer inhalen. Ik ga nu een selectie doen op Papendal, ik moet dan al om 12.00 uur weg uit de les. Als ik een toets heb, dan mag ik die later inhalen. Ik ben blij dat ik deze mogelijk heb om tijdens schooluren te trainen en dat school mij daarbij wil steunen.’

Heb jij ook een bijzonder talent op het gebied van sport, kunst of muziek en wil je meer weten? Elke locatie heeft een eigen talentenbegeleider. Neem dus vooral contact op met onze locaties voor meer informatie.