De week van 9 t/m 13 april stond voor de leerlingen uit 3 mavo op de locatie Klazienaveen in het teken van de Tweede Wereldoorlog. Het doel van deze projectweek was om de leerlingen omgevingsonderwijs te bieden over de oorlog in Klazienaveen en omstreken en dat ze zich konden inleven in het verleden. Ook beoogde de school met het project, in samenwerking met de bibliotheek, aan leesbevordering te doen en zo leerlingen te stimuleren om meer te lezen. Tijdens de projectweek werd vakoverstijgend gewerkt; de vakken geschiedenis, aardrijkskunde, Nederlands, Kunst & Cultuur, Culturele & Kunstzinnige Vorming, Zorg & Welzijn en Bouw, Wonen & Interieur maakten onderdeel uit van het geheel.

De projectweek startte op maandag met een bezoek van schrijfster Martine Letterie. Ze heeft meerdere boeken geschreven over de Tweede Wereldoorlog. De leerlingen hebben allemaal een boek van haar gelezen en maakten daar voor Nederlands opdrachten bij. Ze vertelde over de boeken "Hanna's reis" en "Oorlog zonder vader". Dat laatste boek gaat over haar eigen opa en vader in de Tweede Wereldoorlog. Ook kregen de leerlingen opdrachten voor geschiedenis en aardrijkskunde.

Dinsdag was de dag van de fietstocht. De route begon op de begraafplaats van Nieuw Dordrecht en ging vervolgens langs het Purit monument en de crashlocatie bij de Meridiaan. Bij deze stops kregen de leerlingen uitleg van de heer Bosman van stichting RAF Monument. Daarna was er op school een presentatie van stichting SLO Drenthe. Ten slotte werd een bezoek gebracht aan de boerderij van Staatsbosbeheer in Zwartemeer, waar een vliegtuig is neergestort in de Tweede Wereldoorlog.

Op woensdag gingen de leerlingen op excursie met een heel bijzondere bestemming, namelijk de musical "Soldaat van Oranje". Deze musical speelt geweldig in op het maken van keuzes ten tijde van oorlog. De leerlingen waren hier erg enthousiast over en ook erg onder de indruk. Een geweldige ervaring!

Donderdag was de praktijkdag. Leerlingen deden in een carrousel drie opdrachten: een maquette bouwen van een concentratiekamp, kunst maken in de geest van Werkman en oorlogsvoedsel maken bij Zorg & Welzijn. Voor de leerlingen van de mavo erg leuk om ook eens wat meer praktijklessen te volgen.

De laatste dag van de projectweek, vrijdag, was de dag van de verwerking. Leerlingen maakten een keuzeopdracht op basis van Performance Types waarin ze alle informatie verwerkten. Daar zijn erg mooie opdrachten uitgekomen in de vorm van posters, filmpjes, spotprenten, kaarten en kranten.

project WOII