Dinsdag 20 november kregen drie leerlingen van het Esdal College Klazienaveen, tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Emmen, een jeugdlintje. Chiara, Lorenzo en Sendi zijn al vanaf klas 1 elke dag behulpzaam aan hun klasgenote Robin, die in een rolstoel zit.

Zij helpen haar bij de vele reisjes met de lift, zetten stoelen aan de kant zodat Robin met haar rolstoel ook makkelijk aan tafel kan zitten, pakken haar tas uit én weer in en ga zo maar door...

Zonder dat deze drie leerlingen, en hun klasgenoten, iets wisten hebben de docenten van het mavoteam deze kanjers voorgedragen voor een lintje. Onder het mom van "een kennismakingsgesprek" met de nieuwe burgemeester ging de hele klas dinsdagmiddag naar het gemeentehuis in Emmen. Niet wetende dat hen deze verrassing stond te wachten.

Na een mooie toelichting op de nominatie door mevrouw Sanna namens de docenten van het mavoteam en een toelichting op het jurybesluit door meneer Kleine, wethouder van onderwijs, mocht Robin de lintjes bij haar klasgenoten omhangen.
Daarna zong Margaretha Kleine een persoonlijk nummer voor deze drie helden.

1      4