27 februari, 28 februari en 1 maart vindt er een Techniek Driedaagse plaats op basisschool de Vlonder in Emmen. Tijdens deze driedaagse werken leerlingen van groep 7 en 8 van acht basisscholen, het Esdal College en OTIB samen om jongeren te interesseren voor techniek. Een mooi staaltje verbinding!

280 Leerlingen beleven en ervaren techniek
Onder het motto ‘techniek moet je beleven en ervaren’, maken zo’n 200 leerlingen van groep zeven en acht gedurende drie dagen kennis met allerlei vormen van techniek.De deelnemende basisscholen zijn obs De Vlonder, obs De Lisdodde, obs Delftlanden, obs De Barg, obs De Brink, het Expertisecentrum Anderstaligen, de Hesselanden en de Mr Vegterschool. Docenten en 2e en 3e jaars leerlingen van het Esdal College verzorgen verschillende workshops. Leerlingen leren hoe zij robots programmeren en besturen, wat de techniek is achter eten bereiden en hoe zij een eigen lichtshow maken. Ook gaan zij in de techniekstand van OTIB aan de slag met technische proefjes en experimenten zoals pijpsnijden, solderen en kraanrubbers vervangen.

Inspelen op de toekomst
Techniek heeft de toekomst. Vandaar dat het zo belangrijk is om leerlingen te stimuleren te kiezen voor een technische opleiding. In het kader van de aansluiting onderwijs arbeidsmarkt is OTIB (het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf) bij dit event betrokken. OTIB ziet een aantal specifieke ontwikkelingen in de branche, zoals integraal installeren, duurzaam bouwen en zorg op afstand. De nieuwe vakman of –vrouw ontwikkelt zich vandaag om te voorzien in de klantvraag van morgen.

De driedaagse werd op woensdag 27 februari geopend door burgemeester Eric van Oosterhout in bijzijn van de leerlingen van groep 7 en 8 van een aantal van bovengenoemde scholen. Vanzelfsprekend was deze opening van technische aard. 

opening techniek driedaagse