4 maart streden Kevin en Kenai, leerlingen van de techstroom op onze locatie Boermarkeweg, bij het Deltion College in Zwolle om een plek in de finale van Vakkanjers. In de regiofinale presenteerden de teams hun ideeën voor een monument, in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Kevin en Kenai behaalden met hun idee de Bevrijdingsklok een derde plaats. Helaas gaan ze niet door naar de landelijke finale, maar wij zijn uiteraard super trots op deze prestatie en feliciteren hen van harte met hun plek in de top drie!

8 maart is het de beurt aan eersteklassers Roos, Robyn en Janieke van de locatie Oosterstraat om hun idee, het Speelmonument, aan de man te brengen. Tijdens de regiofinale bij het Aventus College in Apeldoorn gaan zij proberen een plek te bemachtigen in Vakkanjers LIVE, de landelijke finale in Utrecht. Wij wensen hen heel veel succes!

Over Vakkanjers
Vakkanjers is een initiatief van de technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden van het vmbo en mbo hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. Kijk voor meer info op www.vakkanjers.nl.