Nieuws/mededelingen

Nieuws/mededelingen
Klas 1:
Klas 2:
- Op donderdagavond 28 maart is er een korte ouderavond over de profielkeuze, die onze tweedeklassers aan het eind van dit schooljaar moeten maken. Onze schooldecaan zal het met u hebben over de keuzemogelijkheden en de consequenties daarvan voor de verdere schoolloopbaan van uw kind. De bijeenkomst begint om 19:30 uur (inloop vanaf 19:15 uur) en duurt tot ongeveer 20:30 uur. U bent van harte uitgenodigd. Aanmelden is niet nodig.
Informatie over de werkweek 3 t/m 7 juni 2019
Klas 3:
- Schema beschikbaarheid docenten ouderspreekdag 25 maart
Klas 4:

LAN-party

LAN-party

Afgelopen vrijdagavond hebben 16 jongens uit klas 3 een heuse LAN-party in B21 gehad. Er waren wat kleine opstartproblemen, maar door de professionele hulp van onze systeembeheerder waren uiteindelijk alle leerlingen met hun spel bezig. De ruimte was verduisterd en er werden ook VR-brillen ingezet, hetgeen tot veel commotie leidde. De catering was met broodjes gezond en kroketten goed voor elkaar. Om 02.00 uur ging uiteindelijk de stekker eruit. We kunnen terugkijken op een geslaagde happening.

Regiofinale Vakkanjers in Zwolle

Leerlingen van twintig vmbo-scholen uit de regio Drenthe, Overijssel, Groningen en Friesland hebben, maandag 4 maart, bij het Deltion College in Zwolle gestreden om een plek in de finale van Vakkanjers. In de regiofinale presenteerden de teams hun ideeën voor een monument, in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De beste teams gaan door naar Vakkanjers LIVE, de landelijke finale in Utrecht. Vakkanjers is een programma waarin vmbo’ers en mbo’ers hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. Dat doen ze aan de hand van een challenge voor een echte opdrachtgever. Dit jaar is dat dus het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De challenge ‘vrijheid in beweging’ daagt de teams uit hun kijk op vrijheid te verbeelden in een monument van nu.
Wij feliciteren Kevin Ensing en Kenai Barteram, leerlingen uit onze Techstroom, met het behalen van de derde plaats in deze regiofinale Vakkanjers. Het monument dat zij, onder begeleiding van hun docent Pieter Bos, hebben ontworpen en uitgevoerd is een Bevrijdingsklok.

Lees meer: Regiofinale Vakkanjers in Zwolle

3e lichting mavoleerlingen doet examen Basiskennis Ondernemerschap

GESLAAGD!!!
De locatie Boermarkeweg heeft het certificaat Business School. Zij mag als enige MAVO in het noorden van het land haar leerlingen de mogelijkheid bieden het diploma Basiskennis Ondernemerschap en Basiskennis Boekhouden te behalen. Dinsdagmiddag 8 januari j.l. hebben 20 vierdeklassers het examen Basiskennis Ondernemerschap gedaan; een officieel examen afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. De geslaagden van het examen ondernemerschap konden op 30 januari 2019 hun ondernemerschapsdiploma in ontvangst nemen. Het slagingspercentage was 94,4%! Dit ligt ruim boven het landelijk gemiddelde van 89,7%.

Diploma uitreiking ondernemerschap 30 januari 2019 032

Ziekmelden leerling

Magister geeft ouders/verzorgers toegang tot diverse gegevens over de aan hen gekoppelde leerling(en). Zo heeft u al toegang tot de cijfers, het rooster, het huiswerk en de absentie. U kunt ook via Magister ziekmeldingen doorgeven. U hoeft dan niet meer te wachten tot 08.00 uur om de school te bellen, maar u kunt dit online regelen. 
Via deze link kunt u hier meer over lezen en het instructie filmpje bekijken.