Schoolvoetbaltoernooi

In de week na de meivakantie hebben de leerlingen van de Boermarkeweg met 5 teams meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi bij SC Angelslo. Twee teams mochten door naar de finale en het meisjesteam van klas 1 wist een mooie tweede plaats te behalen. Esdalbreed hebben we zelfs een aantal prijzen behaald op dit toernooi! We kijken terug op een gezellige en sportieve week met een geweldig resultaat.

Lees meer: Schoolvoetbaltoernooi

Jaarlijkse actie voor een goed doel wederom een succes!

Dit jaar was het goede doel van de locatie Boermarkeweg STICHTING HET VERGETEN KIND.
De leerlingen uit klas 2 en 3 hebben vlak voor de kerstvakantie met hun mini- onderneming (in de kantine lekkernijen verkopen tijdens de middagpauze) een behoorlijk bedrag opgehaald. Een deel daarvan is toen overhandigd aan het Glazen Huis Emmen. Ook hebben alle leerlingen van de locatie Boermarkeweg hun steentje bijgedragen aan het verkopen van paaseitjes. En niet alleen leerlingen hebben zich ingezet, ook een aantal collega’s zijn erin geslaagd een enorme hoeveelheid paaseitjes aan de man/vrouw te brengen. Door de inzet van onze leerlingen en collega’s kunnen we nu nog een aanzienlijk bedrag overmaken naar STICHTING HET VERGETEN KIND: 2475 Euro!!!

Nieuws/mededelingen

Nieuws/mededelingen
Klas 1:
Klas 2:
- Informatieboekje Sportkamp
- Informatieboekje Ardennen
- Informatieboekje Duitsland
Klas 3:
Klas 4:
- Aan het einde van het schooljaar worden de accounts en netwerkbestanden van de geslaagde leerlingen verwijderd (niet als je naar de havo gaat of gezakt bent), wil je ze bewaren, haal de bestanden er dan af. Denk ook nog even aan het inleveren van de chromebooks, die het nog niet gedaan hebben.

Winnares Marieke

De examenklas van onze tekenleraar de heer Kamminga kreeg de opdracht een portrettekening te maken. Deze tekeningen werden tentoongesteld in het Centrum Beeldende Kunst Emmen. Ook het Drenthe College had verschillende werken aangeleverd. De expositie was zeer de moeite waard en uit verschillende categorieën werd een winnaar gekozen. Marieke de Jong uit klas 4C was een van de winnaars met dit portret.
We zijn trots op Marieke!

Pilot gratis huiswerkbegeleiding

Heeft uw zoon of dochter moeite met het maken van huiswerk en heeft u een lager inkomen? Dan kan het zijn dat hij of zij gebruik kan maken van gratis huiswerkbegeleiding. Onze locaties Boermarkeweg, Oosterstraat en Klazienaveen draaien namelijk een pilot met de gemeente Emmen, in samenwerking met huiswerkinstituut Educatie Plus. De huiswerkbegeleiding wordt betaald met een subsidie van de gemeente Emmen en kost dus geen geld.

Lees meer: Pilot gratis huiswerkbegeleiding