Nieuws/mededelingen

Nieuws/mededelingen
Thema-avond 14 november 2018
 
Klas 1:
- Beschikbaarheid docenten ouderspreekdagen 28 en 29 november
Klas 2:
- Beschikbaarheid docenten ouderspreekdag 28 en 29 november
- Bill de Smeth van VNN heeft tijdens een ouderavond een presentatie gehouden over gamen en social media. Hierbij de Powerpoint van die presentatie.
Klas 3:
- Tentamenrooster 22 t/m 28 november 2018
Klas 4:
- Voorlichtingsavond Drenthe College, Havo en uniform-beroepen voor ouders en leerlingen (voor leerlingen verplicht) op dinsdag 13 november aanvang 18.45 uur.
- Beschikbaarheid docenten ouderspreekdag 27 november
- Tentamenrooster 6 t/m 12 november 2018

Like it or not

De dagelijkse invloed van social media is onmiskenbaar en ook de invloed in de klas en op school wordt steeds groter. In een speciaal voor voorlichting ontwikkelde game laat DROPSTUFF.nl jongeren ervaren hoe acties in de digitale wereld invloed hebben in de echte wereld. Het doel van het spel is simpel: zo populair mogelijk worden door zoveel mogelijk 'likes' te vergaren. In de spelomgeving, gebaseerd op een nieuwspagina van een netwerksite zoals Facebook, krijg je punten door te posten, liken, delen, foto's te uploaden en accounts te hacken. Maar hoe ver ga jij voor je punten? In twee spelrondes komen thema's als cyberpesten, privacy, bedreiging, hacken en seksualiteit aan de orde. Na elke ronde wordt er gereflecteerd op wat er in het spel gebeurd is. Aan het einde van de workshop bepalen de leerlingen wat zij zelf belangrijk vinden op social media – like it, or not!
Op woensdag 3 oktober hebben alle eersteklassers van de locatie Boermarkeweg aan deze activiteit deelgenomen.

Olympic Moves 2018-2019

Vorig jaar was een heel sportief jaar; we zijn met bijna 200 leerlingen van alle Esdallocaties in verschillende teams en met verschillende sporten de strijd aangegaan om een plek te veroveren in de School Finals van Olympic Moves.

Ook dit jaar doen we weer mee. Schrijf je dus snel in via deze link.

Voor vragen kun je altijd bij een sportdocent terecht.

Ziekmelden leerling

Magister geeft ouders/verzorgers toegang tot diverse gegevens over de aan hen gekoppelde leerling(en). Zo heeft u al toegang tot de cijfers, het rooster, het huiswerk en de absentie. U kunt ook via Magister ziekmeldingen doorgeven. U hoeft dan niet meer te wachten tot 08.00 uur om de school te bellen, maar u kunt dit online regelen. 
Via deze link kunt u hier meer over lezen en het instructie filmpje bekijken. 

Esdal College succesvol als gecertificeerd Business School

Sinds vorig schooljaar is het op onze locatie Boermarkeweg mogelijk een extra diploma te halen, namelijk het Functiegericht Associatie Diploma Financieel Ondernemer. Dit diploma omvat twee onderdelen: basiskennis Boekhouden en basiskennis Ondernemerschap. Het onderdeel Ondernemerschap is net afgerond en 96% van de 25 kandidaten is geslaagd voor dit onderdeel. Wij zijn ontzettend trots op deze leerlingen. Woensdag 31 januari hebben zij het deeldiploma voor het onderdeel Ondernemerschap ontvangen. Over een paar maanden wordt ook het onderdeel Boekhouden geëxamineerd.

Lees meer: Esdal College succesvol als gecertificeerd Business School

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail