Heeft uw zoon of dochter moeite met het maken van huiswerk en heeft u een lager inkomen? Dan kan het zijn dat hij of zij gebruik kan maken van gratis huiswerkbegeleiding. Onze locaties Boermarkeweg, Oosterstraat en Klazienaveen draaien namelijk een pilot met de gemeente Emmen, in samenwerking met huiswerkinstituut Educatie Plus. De huiswerkbegeleiding wordt betaald met een subsidie van de gemeente Emmen en kost dus geen geld.

Wie komen er in aanmerking
Om mee te kunnen doen, is er een belangrijke voorwaarde: het gezinsinkomen moet onder de 120% van de bijstandsnorm liggen. Het kan ook zijn dat er wel een arbeidsinkomen is, maar dat dat lager ligt dan deze 120% of dat er sprake is van schulden. Ook leerlingen uit gezinnen die vallen onder bewindvoering of schuldhulpverlening komen in aanmerking.

Om te bepalen of u in aanmerking komt, gaat Stichting Leergeld met u in gesprek en vraagt om een inkomensbrief/inkomensgegevens. De stichting geeft daarna een inkomensverklaring af. Twijfelt u of u in aanmerking komt, neem dan gerust contact op met Stichting Leergeld.

Hoe werkt de huiswerkbegeleiding
Zit uw zoon of dochter op de locatie Boermarkeweg of Oosterstraat, dan wordt de huiswerkbegeleiding gegeven door Educatie Plus. In Klazienaveen nemen onze eigen docenten de huiswerkbegeleiding voor hun rekening. Allereerst wordt er met u en uw zoon of dochter een intakegesprek gevoerd. Vervolgens tekent u een verklaring voor deelname en dan kan uw zoon of dochter drie maanden lang drie middagen per week huiswerkbegeleiding krijgen. Er is begeleiding bij alle vakken en ook bij het leren leren en plannen.

Meer informatie
Heeft u interesse en wilt u meer weten? Dan kunt u contact opnemen met:
locatie Boermarkeweg: dhr. R. Kraakman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 088-0009620