Er wordt door klas 4 weer peentjes gezweet in de klimschuur!

Volgens goede traditie volgen de meeste leerlingen weer een klimcursus tijdens de gymlessen.

En voor een paar leerlingen is dat af en toe eng genoeg! Er staan een paar pittige uitdagingen te wachten, die voor en aantal toch een brug te ver is. Zo is er bijvoorbeeld de trapezesprong vanaf een 4 meter hoge paal, abseilen en de touwladder. Gelukkig zijn er ook veel leerlingen die de uitdagingen wel aangaan. En het is mooi om te zien dat die deze weken hun grenzen weer een eindje verleggen!

Voor de foto’s hier klikken.

Kerstgala december 2018

Eindelijk staan dan de foto's van het kerstgala op de site! Het duurde dit jaar even, omdat we natuurlijk in verband met de nieuwe wet op de privacy de foto's pas mochten publiceren na goedkeuring van alle ouders/verzorgers

Kortom, geniet nog maar even na van het gezellige kerstgala!

 Klik hier voor de foto's.

Kunst- & Cultuurdagen

Op maandag 4 en dinsdag 5 februari zijn de leerlingen van de onderbouw actief bezig met kunst & cultuur. Ze hebben per dag diverse workshops gevolgd. De workshops die werden aangeboden zijn: Fotografie, Grime, (vandaar enige "bloederige" foto's), Protopiper, Kunst in Borger, Kofferband, Culinair, 3D printen, T-shirt zeefdrukken, Fröbelen, Ukekele, Graffiti, Lipdub, Ableton en  Dans. 

Veel ingewikkelde termen dus. De leerlingen hebben zich prima vermaakt met de diverse onderdelen en hebben leuke producten gemaakt!

 Klik hier voor de foto´s. (en het bloed op de foto's is dus nep!)

Blog bezoek Tsjechië

Berichten vanuit Tsjechie 

Maandag 4 februari:

Vanmorgen zijn we om 4:45 uur vertrokken uit Borger. We hebben een heel voorspoedige busreis gehad. Bij de Poolse en Tsjechische grens werden de paspoorten high tech gecheckt. De leerlingen hoefden alleen maar hun ID of paspoort tegen het raam te houden met hun hoofd er naast. Al rijdend werd dan alles gecontroleerd. Ook de grenscontroles leverden geen vertragingen op dus. Iets na 1700 uur kwamen we aan in Jilemnice en werden onze leerlingen opgehaald door hun Tsjech. Dit was wel een beetje spannend. Morgen gaan we een introductieprogramma doen op school en daarna gaan we naar de glasfabriek. Tot morgen!

Lees meer: Blog bezoek Tsjechië

Tweede blok Mix and Match zit erop!

De leerlingen hebben weer een heleboel kunnen doen. Op school zijn ze met techniek in de weer geweest met een energiekoffer waarin veel proefjes zaten. Verder kon er worden geschilderd, en vóór de kersvakantie zijn er veel kerst-accessoires gemaakt (die verkocht zijn op de kerstmarkt). 

Lees meer: Tweede blok Mix and Match zit erop!