Buitenspeeldag Borger

De samenwerking tussen Buitenspeeldag Borger en Esdal College Borger is al een aantal jaren een fijne samenwerking. Maar vanaf dit schooljaar is de samenwerking geïntensiveerd. Het is een project geworden waarbij leerlingen van klas 1 6 weken aan de slag gaan met de verschillende onderwerpen die te maken hebben met het organiseren van een evenement. Dus niet alleen met fictieve zaken aan de slag, maar ook heel praktisch: ter plekke waar het evenement wordt gehouden, kijken, meten en bespreken van wat er wel en niet kan. 

Lees meer: Buitenspeeldag Borger

De onderbouw op excursie naar Rotterdam

Woensdagochtend zijn we vroeg met een dubbeldekker vertrokken richting Rozenburg om de haven van Rotterdam te bezoeken. Aangekomen bij EIC mainport, waar we de gids hebben opgehaald, zijn we gelijk doorgereden naar de FastFerry halte van de RET. Hier hebben we een prachtige boottocht gemaakt richting Hoek van Holland en de Maasvlakte.

Lees meer: De onderbouw op excursie naar Rotterdam

Examenstunt, thema “Kleur”

De lessen waren na het derde uur afgelopen, en voor klas 1, 2 en 3 was er geen ontkomen aan.  Ze mochten alleen maar door de achterdeur naar buiten, waar een groep vierde klassers ze stond op te wachten met zakjes kleurstof. Na deze ”douche” stond iedereen er gelijk gekleurd op! Daarna mocht iedereen naar het sportveld.

Lees meer: Examenstunt, thema “Kleur”

Fitbuddies

Bij het Fitbuddiesproject hebben 18 leerlingen gekozen om samen met ouderen uit de omgeving Borger activiteiten te ondernemen. De eerste keer mochten de ouderen vertellen wie ze waren en waar ze vandaan kwamen en ze hadden voorwerpen meegenomen. Er waren oude foto's van vroeger en een meneer had een oud kniepertjesijzer meegenomen. De leerlingen vonden de verhalen prachtig. Daarna werden er nog sportactiviteiten ondernomen en was er de uitdaging van de week: stel jezelf voor in een filmpje. De leerlingen gingen de ouderen hiermee helpen.

Lees meer: Fitbuddies