Rooster PTA-week klas 3

Rooster PTA-week klas 3

Hieronder is het rooster te vinden van de komende PTA-week voor klas 3

rooster PTA week klas 3

De onderbouw op excursie naar Rotterdam

Woensdagochtend zijn we vroeg met een dubbeldekker vertrokken richting Rozenburg om de haven van Rotterdam te bezoeken. Aangekomen bij EIC mainport, waar we de gids hebben opgehaald, zijn we gelijk doorgereden naar de FastFerry halte van de RET. Hier hebben we een prachtige boottocht gemaakt richting Hoek van Holland en de Maasvlakte.

Lees meer: De onderbouw op excursie naar Rotterdam

Examenstunt, thema “Kleur”

De lessen waren na het derde uur afgelopen, en voor klas 1, 2 en 3 was er geen ontkomen aan.  Ze mochten alleen maar door de achterdeur naar buiten, waar een groep vierde klassers ze stond op te wachten met zakjes kleurstof. Na deze ”douche” stond iedereen er gelijk gekleurd op! Daarna mocht iedereen naar het sportveld.

Lees meer: Examenstunt, thema “Kleur”

Fitbuddies

Bij het Fitbuddiesproject hebben 18 leerlingen gekozen om samen met ouderen uit de omgeving Borger activiteiten te ondernemen. De eerste keer mochten de ouderen vertellen wie ze waren en waar ze vandaan kwamen en ze hadden voorwerpen meegenomen. Er waren oude foto's van vroeger en een meneer had een oud kniepertjesijzer meegenomen. De leerlingen vonden de verhalen prachtig. Daarna werden er nog sportactiviteiten ondernomen en was er de uitdaging van de week: stel jezelf voor in een filmpje. De leerlingen gingen de ouderen hiermee helpen.

Lees meer: Fitbuddies

Er wordt door klas 4 weer peentjes gezweet in de klimschuur!

Volgens goede traditie volgen de meeste leerlingen weer een klimcursus tijdens de gymlessen.

En voor een paar leerlingen is dat af en toe eng genoeg! Er staan een paar pittige uitdagingen te wachten, die voor en aantal toch een brug te ver is. Zo is er bijvoorbeeld de trapezesprong vanaf een 4 meter hoge paal, abseilen en de touwladder. Gelukkig zijn er ook veel leerlingen die de uitdagingen wel aangaan. En het is mooi om te zien dat die deze weken hun grenzen weer een eindje verleggen!

Voor de foto’s hier klikken.

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail