Magister niet beschikbaar tijdens zomervakantie

Tijdens de zomervakantie kunnen leerlingen en ouders/verzorgers niet inloggen in Magister.

In week 35 is Magister weer beschikbaar.

Kluisjes en verloren spullen

Woensdag 10 juli worden de boeken ingeleverd en de rapporten gehaald. We willen graag dat de leerlingen dan ook hun kluisjes leeghalen.
Mocht er nog iets achterblijven in de kluisjes, dan zal dit worden verzameld en bewaard tot 2 september 2019. Mocht het dan nog niet opgehaald worden, dan zullen we het meegeven aan een goed doel.
 
Tijdens dit schooljaar is veel kleding op school blijven liggen. Zie de foto. Zo goed als nieuwe schoenen, truien, jassen, noem maar op. Woensdag kunnen de leerlingen kijken of er iets van ze tussen ligt. Ook hiervoor geldt, wat op 2 september nog aanwezig is, zal worden meegegeven aan het goede doel.
Verloren spullen 

Esdal College: locaties Oosterhesselen en Borger groeien tegen de krimp in

Henk 

Locatiedirecteur Henk Hogeveen voor de vestiging in Borger.

De filialen van het Esdalcollege in Borger en Oosterhesselen groeien gestaag tegen de krimp in. Beide scholen doorbreken na de zomervakantie vrijwel zeker de barrière van 200 leerlingen.

Fraaie rapportcijfers waar je op kunt bouwen. Dat doen beide vestigingen dan ook. Oosterhesselen maakt zich op voor een ingrijpende renovatie van het schoolgebouw. De bibliotheek die nu nog in het centrum van het dorp in een boerderij is gevestigd, verhuist naar het Esdalcollege. Gevolg is dat de geplande sloop van vier lokalen in de oudste vleugel van het gebouw niet doorgaat.

Lees meer: Esdal College: locaties Oosterhesselen en Borger groeien tegen de krimp in

Laatste schoolweken en eerste week na de vakantie

Beste leerlingen,

Hieronder kun je het schema zien van de laatste weken. Daar staat ook bij vermeld hoe de eerste schoolweek eruit ziet. Verder staat er het schema over inlevering van de boeken en ophalen van de rapporten.

Laatste schoolweken en 1e schoolweek na de vakantie

Rooster boeken inleveren en rapport ophalen

Buitenspeeldag Borger

De samenwerking tussen Buitenspeeldag Borger en Esdal College Borger is al een aantal jaren een fijne samenwerking. Maar vanaf dit schooljaar is de samenwerking geïntensiveerd. Het is een project geworden waarbij leerlingen van klas 1 6 weken aan de slag gaan met de verschillende onderwerpen die te maken hebben met het organiseren van een evenement. Dus niet alleen met fictieve zaken aan de slag, maar ook heel praktisch: ter plekke waar het evenement wordt gehouden, kijken, meten en bespreken van wat er wel en niet kan. 

Lees meer: Buitenspeeldag Borger

Meer nieuws Abonneren op het nieuws via: e-mail