In samenwerking met de gemeente Borger-Odoorn is maandag 8 oktober op het Esdal College Borger de Regenboogweek feestelijk geopend.  Voor de entree van de school is door leerlingen van klas 1 het regenboogzebrapad geschilderd; de verf werd cadeau gedaan door Hubo Borger.

Burgemeester Seton hees op het feestelijke terrein de Regenboogvlag en sprak met Carmen en Sven over het belang  van deze week, waarbij aandacht is voor seksuele diversiteit, hoe we met elkaar samenleven opdat we
elkaar respecteren in wie we zijn. Puur Ambacht Borger trakteerde alle leerlingen en medewerkers van het Esdal College op een toepasselijke regenboog-petit-fours.

De leerlingen hebben gekeken naar de prijzen winnende film ‘Anders’ van Reinout Hellenthal en hebben zij gastlessen en workshops gehad rond het thema identiteit.

Klik hier voor de foto's van de opening.Krant