De leerlingen hebben weer een heleboel kunnen doen. Op school zijn ze met techniek in de weer geweest met een energiekoffer waarin veel proefjes zaten. Verder kon er worden geschilderd, en vóór de kersvakantie zijn er veel kerst-accessoires gemaakt (die verkocht zijn op de kerstmarkt). 

Vrijwilligers van “Badmintonclub Borger” hebben ruim 20 leerlingen 8 weken onder hun hoede gehad in sporthal de Koel om ze de techniek van badminton bij te brengen. Dat bleek nog geen lichte opgave.

Bij het vak Culinair ging het deze keer door ziekte van de docente niet van een leien dakje. Dat betekende dat alles niet door zou kunnen gaan.
Maar dat is fantastisch afgelopen. Want we hebben drie bedrijven uit Borger bereid gevonden om in te springen. Dat was (in willekeurige volgorde) natuurvoedingswinkel “de Ieme” die 2 lessen waarnam. Eén keer in de winkel, waar ze veel leerden over gezonde voeding, en een week later op school, waar heerlijke pompoensoep mocht worden gekookt.
Verder hielp restaurant “de Weme” ons ook twee keer uit de brand. Zonder dralen werd medewerking verleend. Eén van hun werknemers is twee keer ingesprongen en heeft 2 kooklessen op school verzorgd om daar ook lekkere gerechten te bereiden.
En last but not least, pannenkoekenboerderij “de Deugniet” bood direct aan om de leerlingen 4 keer te ontvangen. Helaas vielen door ziekte hier ook twee lessen van uit, maar de twee keer dat ze daar geweest zijn maakte veel goed. De kinderen maakten kennis met alle facetten van het vak. Bedienen, serveren, bestellingen opnemen, tafels voorbereiden, kennis van de keuken, het hele scala werd doorgenomen, en alle rollen moesten worden gespeeld.. Super om te zien!

Dus: Ieme, Weme, Deugniet en badmintonclub Borger: enorm bedankt voor jullie medewerking en inzet! (en natuurlijk ook weer de collega’s)

Voor enkele foto’s, hier klikken.