Berichten vanuit Tsjechie 

Maandag 4 februari:

Vanmorgen zijn we om 4:45 uur vertrokken uit Borger. We hebben een heel voorspoedige busreis gehad. Bij de Poolse en Tsjechische grens werden de paspoorten high tech gecheckt. De leerlingen hoefden alleen maar hun ID of paspoort tegen het raam te houden met hun hoofd er naast. Al rijdend werd dan alles gecontroleerd. Ook de grenscontroles leverden geen vertragingen op dus. Iets na 1700 uur kwamen we aan in Jilemnice en werden onze leerlingen opgehaald door hun Tsjech. Dit was wel een beetje spannend. Morgen gaan we een introductieprogramma doen op school en daarna gaan we naar de glasfabriek. Tot morgen!

Dinsdag 5 februari:

Dag 2 in Tsjechië
Vanmorgen moesten we om 8:30 uur op school aanwezig zijn. Daar hebben we 3 lessen gevolgd die in het teken stonden van kennismaking. Na iedere les hadden de leerlingen een pauze van ongeveer 15 minuten.
Na een lunch in de schoolkantine vertrokken we rond 13:00 uur naar Harrachov. Daar zijn we door een Engels sprekende gids rondgeleid in de glasfabriek. Daarna hadden de leerlingen een dik uur vrije tijd. Een groep heeft deze vrije tijd besteed aan het eten van een pizza’s en een ander groepje leerlingen is naar de pistes gelopen en zijn met een slee (van een klein jongetje) de heuvels afgegaan. Ook dhr Swart is naar beneden gesjeesd op de slee!
Morgenvroeg om 8:30 uur vertrekt de bus naar Praag

 

Woensdag 6 februari:

Dag 3 in Tsjechië
We vertrokken om 8:30 uur met de bus naar Praag. Onderweg hebben we een tussenstop gehad voor de broodnodige koffie, maar ook om nog even te gaan plassen.
In Praag aangekomen wandelden we gelijk naar de St Vitens kathedraal. Daar konden we niet zo maar naar binnen, we moesten door allemaal poortjes en moesten al onze zakken leegmaken.
Net voor 12:00 uur stonden we klaar om de wisseling van de wacht te bekijken. Leuk, maar zeer koud❄
Daarna was er tijd om wat te gaan eten of om naar de Starbucks te gaan.
Hierna liepen we over de Charlesbridge naar het centrum. In het centrum kregen de leerlingen vrije tijd. Hier werden de Tsjechische kronen uitgegeven😁
Om 17:00 uur liepen we richting de bus en om 19:30 uur arriveerden we weer in Jilemnice.
Nu zijn we op weg naar het skigebied❄❄❄