Bij het Fitbuddiesproject hebben 18 leerlingen gekozen om samen met ouderen uit de omgeving Borger activiteiten te ondernemen. De eerste keer mochten de ouderen vertellen wie ze waren en waar ze vandaan kwamen en ze hadden voorwerpen meegenomen. Er waren oude foto's van vroeger en een meneer had een oud kniepertjesijzer meegenomen. De leerlingen vonden de verhalen prachtig. Daarna werden er nog sportactiviteiten ondernomen en was er de uitdaging van de week: stel jezelf voor in een filmpje. De leerlingen gingen de ouderen hiermee helpen.

De tweede keer spraken we af in de Borgerhof. Hier kregen we vragen over hoeveel we allemaal bewegen. Daarna kregen we een wandelroute met een kaart met vragen voor elkaar, zoals: Wat eet je het liefst? Wat wil je doen als je later groot bent? Bij ‘t Aole Ambacht kregen we een kop thee en mandarijnen en waren er raadsels om op te lossen. De nieuwe uitdaging van die week was: houd een beweegdagboek bij.

Vorige week waren we te gast bij De Deugniet. Er waren vragen en opdrachten over gezonde voeding. We hebben met elkaar 3 soorten pannenkoeken gebakken. Ze waren lekker! Uitdaging van de week: Houd 1 dag een eetdagboek bij. 

Deze week zijn we naar sporthal de Koel geweest om verschillende spelletjes met elkaar te spelen.