De samenwerking tussen Buitenspeeldag Borger en Esdal College Borger is al een aantal jaren een fijne samenwerking. Maar vanaf dit schooljaar is de samenwerking geïntensiveerd. Het is een project geworden waarbij leerlingen van klas 1 6 weken aan de slag gaan met de verschillende onderwerpen die te maken hebben met het organiseren van een evenement. Dus niet alleen met fictieve zaken aan de slag, maar ook heel praktisch: ter plekke waar het evenement wordt gehouden, kijken, meten en bespreken van wat er wel en niet kan. 
Na een aantal weken op school werd het project afgesloten met de uitvoering van de echte Buitenspeeldag Borger. Dit jaar een die door de regen leek te worden verstoord,maar door snel schakelen toch door kon gaan doordat de activiteiten werden verplaatst naar sporthal de Koel en MFA het Hunzehuys. Hierdoor genoten ruim 100 kids alsnog van alle activiteiten die door de leerlingen en organisatie waren bedacht. 
 
Na afloop genoten de leerlingen van een hapje en drankje. En kijken we samen terug op een zeer geslaagd evenement en fijne samenwerking.