Op vrijdagmiddag 1 oktober gingen de 1e en 2e klassers met de docenten naar Exloo om mee te doen aan de Axrun. Iedereen kon zich laten sponsoren voor een goed doel. Dit keer zou het geld naar de stichting "Jonge Mantelzorgers" gaan.

Iedewreen begon warm gekleed aan de run van 4½ km, waarbij je op de route regelmatig hindernissen tegenkwam.

Het laatste rechte stuk viel erg tegen, want dat was nog best een heel eind! Tot slot moesten de deelnemers de uitdaging aan gaan met een grote waterbak waar koud water in zat. Op de foto's is te zien hoe dit in zijn werk ging. Veel deelnemers gingen de plomp in, en een enkeling haalde droog de overkant!
Helaas viel Kirsten v/d Hoek bij een klauteronderdeel zó onfortuinlijk op de grond, dat ze met een breuk in de elleboog afgevoerd moest worden naar het ziekenhuis, waar ze later die dag is geopereerd. Sterkte Kirsten!
Na afloop kreeg iedereen eeen broodje dat boven het vuur opgewarmd kon worden, waarna je er een worstje bij kreeg. Smullen maar!

Het was een mooie happening en er is al heel wat geld opgehaald. Binnenkort zal op dit bericht het totaal opgehaalde bericht gepubliceerd worden.

Mooi om te weten: de docenten werden gesponsord door de hoofddirectie van het Esdal voor € 500! 

Klik hier voor de foto-impressie!