Theatervoorstelling over social media

Theatervoorstelling over social media

Theatervoorstelling over social media

 Donderdag 7 februari hebben alle leerlingen van klas 2 en klas 3 de theatervoorstelling Gehackt gezien. Een voorstelling over kritisch en veilig gebruik van (social) media en vooral over het fenomeen sexting: het verzenden/ontvangen van seksueel getinte teksten, foto’s en filmpjes. Ook voor onze leerlingen iets waar ze zomaar mee te maken kunnen krijgen.

Lees meer: Theatervoorstelling over social media

De bibliotheek op school

De bibliotheek op school
De laatste jaren scoort onze school met het vak Nederlands op het eindexamen boven het landelijk gemiddelde. Een mooie prestatie die mede te maken heeft aan de samenwerking met de bibliotheek. Er lopen veel projecten van leerjaar 1 tot en met leerjaar 4 die er mede op gericht zijn dat leerlingen meer plezier in het lezen krijgen. Onlangs heeft er in een landelijk magazine van bibliotheken een artikel gestaan over de samenwerking die wij hier in Klazienaveen hebben met de bibliotheek. Zeker iets om trots op te zijn!

Lees meer: De bibliotheek op school

Kom jij ook naar onze doemiddagen? Meld je dan nu aan!

In februari organiseren wij doemiddagen voor leerlingen in groep 8. Je doet op één middag verschillende activiteiten op één locatie van het Esdal College. Je gaat dus de sfeer proeven en ervaren hoe het is om bij ons op school te zitten. 

Lees meer: Kom jij ook naar onze doemiddagen? Meld je dan nu aan!

Trots!

Gisteren mochten Chiara, Lorenzo en Sendi, 3 leerlingen van onze school, een jeugdlintje in ontvangst nemen tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Gemeentehuis van Emmen.
Als school willen wij dit natuurlijk ook niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Lees meer: Trots!

Esdal Informatief

Esdal Informatief

Dinsdag 12 november hebben we veel ouders/verzorgers en leerlingen van groep 8 van de basisscholen welkom mogen heten tijdens Esdal Informatief. De leerlingen konden een theorieles en een doe-activiteit kiezen en daarmee een indruk krijgen van hoe wij hier op school onderwijs geven.

Lees meer: Esdal Informatief