Afgelopen maand stond het Esdal College Klazienaveen in het teken van het goede doel. Dit jaar was ons goede doel, net als vorig jaar, de Voedselbank. We hebben gekozen voor een actie die dicht bij de belevingswereld van onze leerlingen ligt en waar misschien leerlingen zelf ook mee te maken hebben. Daarom was er al snel besloten dat leerlingen aan de slag zouden gaan om geld en speelgoed in te zamelen voor kinderen die het thuis minder goed hebben. 

Er zijn in zuidoost Drenthe veel gezinnen die gebruik maken van de voedselbank en deze ouders hebben geen geld om voor hun kinderen een cadeautje te kopen voor de feestdagen. Al snel stond de kantine vol met speelgoed voor alle leeftijden door de inzet van onze leerlingen en personeelsleden. Maar na een oproep op Facebook en een item van RTV Drenthe op radio en tv werd het een actie van niet alleen het Esdal College, maar van heel Klazienaveen! Veel dorpsbewoners kwamen speelgoed brengen naar de locatie.

Naast de speelgoedinzameling zijn er nog een aantal andere acties in gang gezet om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de voedselbank. Leerlingen konden een plaatje aanvragen bij de dj-booth in de kantine, je kon in een fotobooth een foto laten maken in kerstsfeer en er was tijdens de oudergesprekken op maandag 18 december een leuke, gezellige kerstmarkt waarbij leerlingen zelfgemaakte etenswaren en spullen verkochten. Een aantal meiden van 3M2, Anouk, Christa, Jolien en Lois, hebben zich ook fantastisch ingezet voor onze actie door langs de winkels in Klazienaveen te gaan om daar te vragen naar speelgoed en voor spullen voor een verloting. Hiermee is ook veel geld opgehaald tijdens de kerstmarkt.

Dinsdag 19 december zijn er cadeautjes gebracht naar het depot van de voedselbank in Klazienaveen en donderdag 21 december hebben medewerkers van de voedselbank de andere cadeautjes opgehaald die verdeeld worden over zuidoost Drenthe. Daarnaast is door alle acties nog een bedrag opgehaald van €707,10. Dit bedrag zal ook gedoneerd worden aan de voedselbank.

We kunnen terugkijken op een zeer succesvolle actie!  Iedereen die mee heeft geholpen, op welke manier dan ook: hartelijk dank! 

 

De foto's kunt u  hier vinden en de Facebookpagina van Esdal College Klazienaveen