Zit jij in groep 8? Kom dan naar onze informatiemomenten!

Zit jij in groep 8 en wil je álles weten over het voortgezet onderwijs en het Esdal College? Kom dan naar onze infoavonden, open dagen en doemiddagen. 

Lees meer: Zit jij in groep 8? Kom dan naar onze informatiemomenten!

Olympic Moves 2019-2020

Ook dit schooljaar doen we weer mee met de grootste schoolsportcompetitie van ons land: Olympic Moves. Doe ook mee!

Je kunt je hier aanmelden en kunt kiezen uit: korfbal, streetball (basketbal 3vs3), softbal, floorball, tennis, streetdance, volleybal, minitrampoline, voetbal en handbal.

Nieuwbouw Esdal College officieel van start

We zijn gestart met de nieuwbouw op de Esdal Campus in Emmen! Wethouder Kleine gaf donderdag 17 oktober, samen met leerlingen, het officiële startsein voor de nieuwbouw. Het nieuwe gebouw zal worden gerealiseerd op de locatie waar voorheen Theater de Muzeval stond. De school van zo’n 3.900 vierkante meter zal plek bieden aan ongeveer 250 leerlingen. De opleidingen die nu nog gehuisvest zijn op de locatie Weerdingerstraat verhuizen naar de nieuwe school. Door de nieuwbouw is het mogelijk om het onderwijs te verzorgen op de manier die de huidige tijd vraagt. Bovendien kunnen we hiermee bijdragen aan het in stand houden van het onderwijsaanbod in Zuidoost-Drenthe.

De oplevering van het nieuwe gebouw staat gepland voor november 2020.

nieuwbouw Esdal College

Een impressie van het nieuwe gebouw.

Hallo toekomst!

Maandag 14 oktober lag op onze locaties voor de leerlingen en de medewerkers de rode loper uit! De reden hiervoor was de lancering van de nieuwe huisstijl. In de dagen ervoor werden wij geteased met korte beelden, waarin de kreet ‘Hallo toekomst’ voorbijkwam. We hebben een nieuw logo en een compleet nieuwe uitstraling waarbij we de toekomst op verschillende manieren begroeten. De komende tijd zullen wij stapsgewijs overstappen op onze nieuwe huisstijl. 

esdal logo nieuw

27 november Esdal Floorballtoernooi voor groep 7 en 8

Hou jij van snelle, stoere sporten en zit je in groep 7 of 8? Doe dan mee met het Esdal Floorballtoernooi!

Voor leerlingen in groep 7 en 8 die van snelle, stoere sporten houden organiseren wij op woensdagmiddag 27 november vanaf 13.30 uur al voor de achtste keer het Esdal College Floorballtoernooi. Floorball is een snelle teamsport en het lijkt op een mix van ijshockey en zaalhockey. De spelregels van floorball zijn gemakkelijk, dus iedereen kan meespelen. Aanmelden kan t/m 8 november.

Lees meer: 27 november Esdal Floorballtoernooi voor groep 7 en 8