29 en 30 januari open dagen

Zit jij in groep 8 en wil je álles weten over het voortgezet onderwijs en het Esdal College? Kom dan naar onze open dagen op 29 en 30 januari!

open dagen2

13 maart Esdal Floorballtoernooi voor groep 7 en 8

Voor leerlingen in groep 7 en 8 die van snelle, stoere sporten houden organiseren wij op woensdag 13 maart al voor de zevende keer het Esdal College Floorballtoernooi. Floorball is een snelle teamsport en het lijkt op een mix van ijshockey en zaalhockey. De spelregels van floorball zijn gemakkelijk, dus iedereen kan meespelen. Wil je meedoen? Meld je dan samen met 4 of 5 teamgenoten aan.

Lees meer: 13 maart Esdal Floorballtoernooi voor groep 7 en 8

Kom jij ook naar onze doemiddagen? Meld je dan nu aan!

In februari organiseren wij doemiddagen voor leerlingen in groep 8. Je doet op één middag verschillende activiteiten op één locatie van het Esdal College. Je gaat dus de sfeer proeven en ervaren hoe het is om bij ons op school te zitten. 

Lees meer: Kom jij ook naar onze doemiddagen? Meld je dan nu aan!

12 februari: voorlichtingsavond verrijkt vwo (gymnasium en excellentie)

Zit jij in groep 8 en heb je een gymnasium- of vwo+-advies, dan is de voorlichtingsavond over ons verrijkt vwo misschien iets voor jou!
Sommige vwo-leerlingen kunnen meer. Daarom bieden wij op de locatie Oosterstraat vanaf klas 1 het gymnasium aan. De gymnasiumklas is anders dan een havo-/atheneumklas. Je krijgt andere vakken en de manier waarop je les krijgt is ook anders. Daarnaast kijken wij (o.a. door middel van een test) in de brugklas of je mogelijk excellent bent. 

Lees meer: 12 februari: voorlichtingsavond verrijkt vwo (gymnasium en excellentie)

3e lichting mavoleerlingen doet examen Basiskennis Ondernemerschap

19 leerlingen van onze locatie Boermarkeweg deden onlangs het examen Basiskennis Ondernemerschap. De lessen hiervoor worden aangeboden binnen het kader van de Business School. Ook voor de komende twee jaar zijn wij weer gecertificeerd Business School. Dit certificaat hebben wij ontvangen omdat wij veel doen op het gebied van ondernemerschap, zoals bijvoorbeeld de minionderneming in klas 2 en ondernemers voor de klas in klas 3. 

Lees meer: 3e lichting mavoleerlingen doet examen Basiskennis Ondernemerschap