Notice: Undefined index: option in /home/deb115755/domains/esdalcollege.nl/public_html/components/com_content/views/category/view.html.php on line 264

Notice: Undefined index: option in /home/deb115755/domains/esdalcollege.nl/public_html/components/com_content/views/category/view.html.php on line 269

Notice: Undefined index: option in /home/deb115755/domains/esdalcollege.nl/public_html/components/com_content/views/category/view.html.php on line 269

Leerlingenraad

Leerlingenraad

Op onze locatie is al een aantal jaren een leerlingenraad actief. Elke klas heeft een vertegenwoordiger in de leerlingenraad. De raad komt 1 keer per 6 weken bij elkaar en bespreekt dan zaken die door leerlingen zijn aangedragen. Het geheel wordt door een docent begeleid.

Leerlingen

Leerlingen

Naast de normale lessen zijn er natuurijk ook andere activiteiten die wij op school voor de leerlingen organiseren. Zo hebben de nieuwe brugklasleerlingen aan het begin van het schooljaar (in de 1e of 2e schoolweek) een introductiedag.

Vlak voor de kerstvakantie is er de sportdag in Sporthal De Koel waar de verschillende jaarklassen tegen elkaar strijden in een serie basketbal-, handbal-, volleybal- en voetbal wedstrijden. Vlak na de kerstvakantie organiseren we de Nieuwjaarsdisco voor alle leerlingen. Vlak voor de zomervakantie vindt de buiten-sportdag plaats met diverse atletiekonderdelen. Gestreden wordt dan om de titel "beste atleet" per leeftijdscategorie.

Leerlingen in klas 3 TL gaan begin februari een week naar Tsjechië voor een uitwisseling met een partnerschool. De Tsjechische leerlingen komen in mei voor een tegenbezoek naar Borger.

De leerlingen in klas 4 bezoeken gaan in november gedurende 3 weken tijdens de gymlessen naar het fitness-centrum, en in februari naar de klimschuur in Borger. Deze laatste cursus wordt afgesloten met een abseil van de watertoren in Stadskanaal.