Notice: Undefined index: option in /home/deb115755/domains/esdalcollege.nl/public_html/components/com_content/views/category/view.html.php on line 264

Notice: Undefined index: option in /home/deb115755/domains/esdalcollege.nl/public_html/components/com_content/views/category/view.html.php on line 269

Privacy

Het Esdal College heeft privacyregels vastgesteld. Deze regels zijn opgeschreven in een privacy- reglement en voldoen aan nationale en internationale privacywetgeving. In dit reglement staat welke gegevens we verzamelen, waarom we dit doen, wie toegang heeft tot de gegevens en hoe we de informatie beschermen. Voor meer informatie verwijzen we naar de privacyverklaring of het meer uitgebreide privacyreglement hieronder.

Privacyreglement

Privacy statement bezoekers website

Procedure bewaartermijnen

Regeling taken en verantwoordelijkheden FG

Onze school

Het Esdal College heeft locaties in Emmen, Borger, Klazienaveen en Oosterhesselen en biedt veel mogelijkheden: vmbo-beroepsgericht, mavo, havo, atheneum en gymnasium.

Onze school staat bekend om de goede sfeer en de prettige manier waarop we met elkaar omgaan. Dat is belangrijk. Want als onze leerlingen zich prettig voelen op school en een gezellige klas hebben, gaat het leren hen gemakkelijker af. Wij hebben locaties in Emmen, Borger, Klazienaveen en Oosterhesselen. Overal vind je weer andere mogelijkheden. Bij ons valt dus wat te kiezen!

Het Esdal College is een openbare school. Iedereen is welkom en wij respecteren elkaars achtergrond en mening.

Verbinding. Dat is waar het om draait op het Esdal College. Verbinding met leerlingen, ouders, medewerkers, het bedrijfsleven en andere scholen. Dit betekent dat wij ons onderwijs laten aansluiten op de interesses en mogelijkheden van onze leerlingen. Leren moet leuk en vooral zinvol zijn. Daarom halen we op het Esdal College het beste uit onszelf en onze leerlingen. De mogelijkheden en talenten van onze leerlingen staan centraal. We zorgen dat zij maximaal kunnen presteren op het niveau en de plek die bij hen passen.

Visie

We willen bijdragen aan het welbevinden en de ontwikkeling van leerlingen in een belangrijke fase van hun leven, waarin ze verregaande beslissingen moeten nemen die bepalend zijn voor de rest van hun leven. We bieden daartoe goed onderwijs en goede ondersteuning op een fijne school vanuit de kernwaarden inspireren, presteren en respecteren.

Ambities
Op het Esdal College hebben wij vier leidende ambities, centraal in de ambities staat het woord ‘aandacht’. Daarmee bedoelen we dat we aandachtig en in verbinding continu werken aan onze belangrijkste doelstelling: bijdragen aan het welbevinden en de ontwikkeling van onze leerlingen.

Onze vier ambities zijn:
• Onze leerling staat centraal
• Onze docent maakt het verschil
• Verbinden met de omgeving van de leerling
• We hebben hoge verwachtingen en leveren maximale inzet