Zit jij in groep 8? Kom dan naar onze open dagen en doemiddagen!

Zit jij in groep 8 en wil je ├ílles weten over het voortgezet onderwijs en het Esdal College? Kom dan naar onze open dagen en doemiddagen. 

Lees meer: Zit jij in groep 8? Kom dan naar onze open dagen en doemiddagen!

Cultuurdag Urban klas 3 was weer groot succes

Cultuurdag Urban klas 3 was weer groot succes
Op donderdag 28 november was de cultuurdag Urban voor alle 3e klassers.
Na een flitsende start gingen de leerlingen uiteen in groepen om workshops te volgen o.l.v. gastdocenten en eigen docenten. Er was breakdance, hiphop, rap, beatbox, streetbeats, grafitti, poetry slam, handlettering en streetart. Ook is het schilderij bij het Beta lab weer een stuk opgeschoten! Het was weer een groot succes. 

Studiebegeleiding aan de Oosterstraat

Studiebegeleiding aan de Oosterstraat

Sinds enige tijd bieden wij onze leerlingen studiebegeleiding aan. Als een leerling hiervan gebruik wil maken, dan kan hij/zij contact opnemen met de mentor. Zijn/haar mentor heeft het precieze rooster van de begeleiding. Bij geconstateerde achterstanden of onvoldoendes kan een vakdocent of de docentenvergadering via de mentor de leerling ook dringend adviseren, gebruik te gaan maken van deze extra mogelijkheden.

CW 18

De studiebegeleiding kent twee vormen: onder toezicht van een docent huiswerk maken en vakgerichte ondersteuning volgen. 

Lees meer: Studiebegeleiding aan de Oosterstraat

Ouders op cursus

Ouders op cursus

In vwo 4 en 5 starten we dit schooljaar met een nieuwe gespreksvorm: het driehoeksgesprek. Bij een driehoeksgesprek nodigt de leerling zijn ouders/verzorgers en mentor uit om te bespreken hoe het gaat op school en hoe hij zich nog kan verbeteren.

20191112 ouders op cursus

Lees meer: Ouders op cursus

Gymnasiumdag, leerzaam en vooral gezellig

Gymnasiumdag, leerzaam en vooral gezellig

Vandaag vond de 'Dies pugnae gymnasialis' plaats. Alle onze gymnasiumleerlingen uit klas 1 tot en met 6 streden in groepen bestaande uit een leerling uit ieder leerjaar tegen elkaar. Een goede manier om elkaar beter te leren kennen, samen te werken en vooral de strijd met elkaar aan te gaan. Dit alles natuurlijk in het teken van de klassieke oudheid. Zo gingen de groepen de strijd met elkaar aan op het gevied van mythes, vaandels, leuzen, goden en teamspelen. De beste drie groepen gingen naar huis met een mooie en vooral smakelijke prijs. De dag was leerzaam en vooral gezellig. 

C871DA5A 89F3 4AA6 8C00 628E46F15BB8