Fay en Lars over het Esdal College

“Het Esdal College is een fijne en overzichtelijke school”

Op het Esdal College beginnen de nieuwe leerlingen in klas 1 met twee introductiedagen. Fay en Lars die beiden net in klas 1 zijn begonnen, vonden de introductiedagen erg gezellig.

“Je krijgt veel informatie. Dat is heel fijn. Nog fijner is dat je de school, de klas en je mentor goed leert kennen.” Ze vertellen enthousiast over de speurtocht die ze door de school hebben gedaan en het bezoekje aan het naastgelegen bos. “In het bos deden we spelletjes en moesten we vragen beantwoorden over bijvoorbeeld het hunebed. Zo werkten we samen en leerden we elkaar nog beter kennen.” Eigenlijk waren Fay en Lars helemaal niet gespannen toen ze op de eerste schooldag naar het Esdal College in Emmen fietsten. Ze hadden er zin in. Beiden waren in groep 7 en 8 al tijdens de open dag op het Esdal College geweest. Ze vonden de school erg overzichtelijk en hadden er gelijk een fijn gevoel bij. Dit heeft hun keuze voor het Esdal College dan ook gemakkelijk gemaakt én de spanning voor de eerste schooldag weggenomen. Ze lopen na een paar weken al zeer zelfverzekerd door de school. De introductiedagen hebben hieraan zeker meegeholpen. 

Als tip geven ze mee dat de leerlingen uit groep 8 zich niet te veel zorgen hoeven te maken. “Spanning is echt niet nodig.”