Rosan over het Esdal College

“Toen ik voor het eerst rondliep in mijn school, werd ik helemaal blij."

“Ik zag een groot, maar gezellig Atrium in het midden van de school. Ook raakte ik door de logische lokalenindeling niet verdwaald en leken de studieruimtes met computers me handig. Eigenlijk voelde ik me gelijk thuis.”

Rosan ter Horst zit in 2 gymnasium op onze locatie Oosterstraat en volgt de e-stroom, de stroom die wij aanbieden aan excellente leerlingen.

“Als ik aan het Esdal College denk, denk ik aan gezelligheid, vriendinnen, behulpzame docenten, goede lessen, maar soms toch ook wel saaie lessen. Het leukste van het gymnasium vind ik toch wel de gymnasiumprojecten. Tijdens deze projecten leren we op een andere manier andere stof. Zo hebben we een keer een sportdrankje gemaakt in het scheikundelab. Daar heb ik geleerd hoe je ingrediënten kunt aanpassen en mengen. Dat is nog best lastig.

Van de e-stroom word ik ook vrolijk. De projecten zijn interessant en leerzaam. Vooral de manier van samenwerken maakt me blij. Op een of andere manier werkt het heel goed met elkaar.”

Voor de e-stroom moet Rosan ook buitenschoolse activiteiten ondernemen. “Samen met een vriendin wil ik naar basisscholen gaan. We willen basisschoolkinderen voor wie de stof te gemakkelijk is, helpen, door ze alvast stof van de middelbare school aan te bieden. Ze hoeven zich dan niet meer te vervelen. Wij weten hoe vervelend dat kan zijn. Gelukkig hebben we daar hier op school bijna geen last meer van.”