Steek je graag je handen uit de mouwen? Wil jij altijd weten hoe iets werkt? Ben jij gek op wetenschap en techniek? Wij bieden veel mogelijkheden op het gebied van techniek, technologie en science.

Technische profielen Esdal Vakcollege Emmen en locatie Klazienaveen
Zit je op het vmbo-beroepsgericht op het Esdal Vakcollege Emmen of de locatie Klazienaveen, dan oriënteer je je in de eerste twee leerjaren op de vijf profielen die wij bieden. In de bovenbouw kies je één van deze vijf profielen. Daarbij zijn twee technische profielen: Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) en Mobiliteit & Transport (M&T).

Bij BWI wordt je voorbereid op allerlei beroepen in de bouw, zoals schilder, stucadoor, metselaar of timmerman.

Auto’s en motoren, turbo’s en paardenkrachten, remleidingen en airbags, kinderfietsen en scooters. Alles wat je nieuw koopt, kan stuk gaan. Bij de opleiding M&T wordt je opgeleid tot vakspecialist die alles kan repareren, bijvoorbeeld auto-, scootermonteur of fietsenmaker.

Techstroom locatie Boermarkeweg
Kies je voor de techstroom, dan krijg je naast de gewone vakken extra techniek, technologie en ICT. Je moet hierbij denken aan onderzoeken, ontwerpen, uitvinden en bouwen (bijvoorbeeld robots). In de techstroom ga je aan de slag met thema’s als media en design, energie, duurzaamheid en de rol van techniek in de samenleving. Daarnaast doe je mee aan het Bèta Challenge Programma.

Meer informatie hierover vind je op pagina 13 van de folder Esdal College locatie Boermarkeweg.

NIEUW: Science (bètastroom) op de locatie Oosterstraat
Naast de keuze voor cultuur, sport of regulier kun je op het Esdal College vanaf nu ook kiezen voor Science. Als je kiest voor Science, kies je voor uitdagende lessen op het gebied van de wetenschap in natuur- en scheikunde, biologie, wiskunde en technologie.

In ons Science Center experimenteer je en doe je onderzoek naar natuurverschijnselen. Je maakt nieuwe stoffen en leert moderne vaardigheden zoals het programmeren van robots. 

Waarom Science?
• je bent hartstikke nieuwsgierig
• je houdt van het oplossen van problemen
• je ontdekt graag van alles
• je bent graag bezig met technologie
• je hebt met deze stroom een goede aansluiting op de bovenbouwprofielen NT en NG 
• je hebt goede toekomstmogelijkheden

Wat kun je in het eerste schooljaar zoal verwachten van Science? 
Deze onderwerpen kom je in het eerste schooljaar al tegen:
• astronomie
• wetenschap en ontwerpen
• robotica
• duurzaamheid

Ook ga je op excursie naar bedrijven die gebruik maken van moderne technologie.