Alle locaties van het Esdal College zijn veilige scholen, waar we werken vanuit onze kernwaarden: inspireren, presteren en respecteren.Vooral de kernwaarde respecteren betekent dat we op een goede en respectvolle manier met elkaar om willen gaan.

Grensoverschrijdend gedrag, in welke vorm dan ook en door wie dan ook, tolereren we niet. We hebben het vaak alleen over pesten, maar grensoverschrijdend gedrag gaat om meer dingen. Grensoverschrijdend gedrag kan allerlei vormen hebben, zoals agressie en geweld, seksuele intimidatie, discriminatie, homo-intimidatie en pesten. Zijn er vermoedens van grensoverschrijdend gedrag dan organiseert de coördinator een gesprek met alle betrokkenen om de problematiek in beeld te brengen. De betrokken leerlingen moeten, met ondersteuning van de coördinator, werken aan het herstellen van de veilige leeromgeving. Ouders/verzorgers van betrokken leerlingen worden op de hoogte gebracht van deze gesprekken.

Voor de locatie Esdal Vakcollege Emmen is mevrouw A. van de Capelle de antipestcoördinator, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.