Dinsdagmiddag  6 maart presenteert de locatie Esdal Vakcollege Emmen de clinic “veilig uitgaan = veilig thuiskomen”.

Waarom? Wij streven, samen met de gemeente Emmen, naar een veilige en gezellige gemeente waarin jongeren van huis tot kroeg of disco veilig kunnen lopen, fietsen en rijden en kunnen genieten van een onbezorgd weekendje stappen. De clinic wordt aangeboden aan alle derde klassers.

De interactieve clinic met theater verschaft praktijkinformatie over:

- De gevaren van alcohol in relatie tot het verkeer (ieder jaar weer zijn meer dan 250 verkeersslachtoffers door alcohol in het verkeer te betreuren; van  jong tot oud, met auto, scooter of fiets!)

- De gevolgen van agressief gedrag door overmatig alcohol- en drugsgebruik in en rond uitgaansgelegenheden (hoe ga je om met agressie, hoe te handelen, hoe te voorkomen).

Professionele acteurs zullen aan de hand van praktijkvoorbeelden veilig en onveilig gedrag nabootsen. Ook brengen zij de discussie op gang en geven zij tips om later de juiste handelingen en beslissingen te nemen. Op deze manier zijn de leerlingen beter voorbereid op gevaarlijke situaties in het verkeer, op straat en in het uitgaansleven. De clinic duurt ongeveer 45 minuten.

Groep 1: 13.00 tot 13.45 uur (3B en 3D)

Groep 2: 13.45 tot 14.30 uur (3A en 3C)

De clinic zal worden gehouden in lokaal 221.