Naar welke school ga jij straks?
Volgend jaar ga je naar het voortgezet onderwijs. Leuk, maar ook spannend! Weet jij al welke school je kiest? Je gaat er heel wat uurtjes doorbrengen, dus je zoekt een school die bij je past en waar je je thuis voelt.

Bij ons valt wat te kiezen
Wil je weten welke mogelijkheden er op de verschillende locaties van het Esdal College zijn? Bekijk dan de Esdal film via 'Filmpje kijken?' in het blauwe vakje hiernaast. Hier zie je dat er wat te kiezen valt op het Esdal College. Ook komen er leerlingen aan het woord. 

Hier kun je zien welke opleidingen wij bieden op onze locaties.

Extra veel sport
Sport jij graag én wil je daarvoor iets extra's doen? Dan zit je bij ons helemaal op je plek! De locaties Boermarkeweg (mavo/havo) en Oosterstraat (havo/atheneum/gymnasium) hebben een sportstroom. Extra sport tot en met je eindexamen is mogelijk. Klik hier voor meer informatie.

Extra kunst en cultuur
Op het Esdal College doen we veel aan kunst en cultuur. We hebben zelfs speciale cultuurstromen. Daarin zitten leerlingen die hun creatieve talent ruim baan willen geven. Naast het gewone lesprogramma worden er uren vrijgemaakt voor creatieve onderdelen. We bezoeken kunstenaars, concerten, musea, exposities en voorstellingen die met onze lessen te maken hebben. Meer weten? Klik dan hier.

Technische profielen Esdal Vakcollege Emmen en locatie Klazienaveen
Zit je op het vmbo-beroepsgericht op het Esdal Vakcollege Emmen of de locatie Klazienaveen, dan oriënteer je je in de eerste twee leerjaren op de vijf profielen die wij bieden. In de bovenbouw kies je één van deze vijf profielen. Daarbij zijn twee technische profielen: Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) en Mobiliteit & Transport (M&T).

Bij BWI wordt je voorbereid op allerlei beroepen in de bouw, zoals schilder, stucadoor, metselaar of timmerman.

Auto’s en motoren, turbo’s en paardenkrachten, remleidingen en airbags, kinderfietsen en scooters. Alles wat je nieuw koopt, kan stuk gaan. Bij de opleiding M&T wordt je opgeleid tot vakspecialist die alles kan repareren, bijvoorbeeld auto-, scootermonteur of fietsenmaker.

Techstroom locatie Boermarkeweg
Kies je voor de techstroom, dan krijg je naast de gewone vakken extra techniek, technologie en ICT. Je moet hierbij denken aan onderzoeken, ontwerpen, uitvinden en bouwen (bijvoorbeeld robots). In de techstroom ga je aan de slag met thema’s als media en design, energie, duurzaamheid en de rol van techniek in de samenleving. Daarnaast doe je mee aan het Bèta Challenge Programma.

Meer informatie hierover vind je op pagina 13 van de folder Esdal College locatie Boermarkeweg.

Science locatie Oosterstraat
Naast de keuze voor cultuur, sport of regulier kun je op onze locatie Oosterstraat vanaf het schooljaar 2019/2020 ook kiezen voor Science. Als je kiest voor Science, kies je voor uitdagende lessen op het gebied van de wetenschap in natuur- en scheikunde, biologie, wiskunde en technologie. In ons Science Center experimenteer je en doe je onderzoek naar natuurverschijnselen. Je maakt nieuwe stoffen en leert moderne vaardigheden zoals het programmeren van robots. 

Waarom Science?
• je bent hartstikke nieuwsgierig
• je houdt van het oplossen van problemen
• je ontdekt graag van alles
• je bent graag bezig met technologie
• je hebt met deze stroom een goede aansluiting op de bovenbouwprofielen NT en NG 
• je hebt goede toekomstmogelijkheden

Wat kun je in het eerste schooljaar zoal verwachten van Science? 
Deze onderwerpen kom je in het eerste schooljaar al tegen:
• astronomie
• wetenschap en ontwerpen
• robotica
• duurzaamheid

Ook ga je op excursie naar bedrijven die gebruik maken van moderne technologie.

Je kunt je aanmelden door op het aanmeldingsformulier de bètastroom aan te vinken!

Het Esdal Magazine
In het Esdal Magazine kun je lezen wat er te kiezen valt op de locaties. Nieuwsgierig? Download 'm hier.

Meer weten?
Wij kunnen heel veel vertellen over onze school. Maar het beste is dat je zelf komt kijken en voelen hoe het is op het Esdal College. Kom dus vooral naar onze voorlichtingsdagen. Jij en jouw ouder(s)/ verzorger(s) zijn van harte welkom!